Belföld

Tizenkét bűncselekményt követett el korábban egy juhokat terelgető asszonyt félholtra verő férfi

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség súlyosítást indítványozott azzal a munkakerülő férfival szemben, aki kis híján megölt egy nagymamájára hasonlító asszonyt tavaly májusban.

R. G. 2016-ban szabadult a korábbi börtönbüntetéséből és rokonaihoz költözött, de mivel nem dolgozott, idővel megromlott közöttük a kapcsolat. A férfi a tavalyi évben gyakran tartózkodott a nagymamájánál, de a bűncselekmény elkövetése előtt néhány nappal ő is elzavarta a házából.

A férfi május elején megkérte a rokonait, illetve nagymamáját, hogy váltsák ki neki az általa szedett nyugtatókat, mert nem volt pénze rá. A nagymamája ezt megtagadta és azt javasolta, hogy menjen el dolgozni, mert ők nem tudják eltartani. Ezután a férfi gyalog elindult Géberjénből Tunyogmatolcs irányába, amikor útközben a szántóföldön összetalálkozott egy juhokat terelgető idős nővel, aki ránézésre hasonlított a nagymamájára.

Mivel a férfi éppen neheztelt a nagymamájára, ezért minden szó nélkül megragadta a 75 éves idős nő nyakát, többször ököllel megütötte és egyszer megrúgta, majd az eszméletlen asszonyt magára hagyta. Mikor az idős nő magához tért hazament, ahonnan értesítette a rendőrséget és a mentőket. Az asszony a bántalmazás következtében közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A tucatnyi bűncselekményt elkövető férfit öt év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélték életveszélyt okozó testi sértés miatt. Az ügyészség súlyosítást kért a férfira.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a férfi többszöri korábbi elítélésére, és a számos további súlyosító körülményre hivatkozással fenntartotta a vádhatóság indítványát. Álláspontjuk szerint az öt év börtön a korábban már 5 esetben, összesen 12 bűncselekmény elkövetése miatt elítélt agresszív elkövetővel szemben sem a társadalom védelmére, sem a megelőzésre nem alkalmas.

A védő a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A büntetőügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik