Belföld

Megütötték, megzsarolták a pécsi gimnáziumban dolgozó férfit

Elrendelte a Pécsi Járásbíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki megverte és megzsarolta az egyik pécsi gimnáziumnak a dolgozóját.

F. P. K. gyanúsított férfi múlt csütörtök délután D. S. G. -t a gimi tornaterménél, hogy bántalmazni fogja, majd egy alkalommal pofon ütötte.

A gyanúsított másnap odament az Árkád üzletháznál gyalogosan közlekedő férfihez, és az egy nappal korábban történtekre hivatkozva verekedni hívta. Ennek során bokszolói múltjára hivatkozott, valamint kijelentette: eltöri az arcát, állkapcsát, maximum elveszti a sportolói karrierjét. Azt is közölte vele, hogy nem bántja, ha bocsánatot kér tőle. Végül kijelentette: az is a bocsánatkérés része, ha a férfi fizet neki.

D. S. G. megijedt a gyanúsított fenyegető fellépésétől és kijelentésétől, ezért egy közeli ATM-ből kivett 20 ezer forintot, amit átadott az őt folyamatosan kísérő gyanúsítottnak, majd félelmében további 5 ezret adott neki.

F. P. K. ezután kérdéseket tett fel a gimnáziumi dolgozónak a fizetéséről, majd kijelentette, hogy a későbbiekben szeretné vele tartani a kapcsolatot. Ezután a délutáni, majd az esti órákban a gyanúsított felhívta az áldozatát az ismeretlen módon megszerzett telefonszámán azért, hogy ismét találkozzanak. A zsarolót ekkor fogták el a rendőrök.

A bűncselekmény törvényi fenyegetettségére és a gyanúsított életmódjára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne. De megalapozottan lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megfélemlítené az áldozatát, tanúkat, s veszélyeztetné a bizonyítási eljárást.

Mivel a zsaroló munkahellyel nem rendelkezik és a bűncselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása estén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.  Ezért a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított és védője fellebbezett, így a bíróság határozata nem végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik