Belföld

Tiborczék közpénzes segítséggel építenének 200 szobás szállodát Balatonvilágoson

A BÉT honlapján számolt be a Tiborcz István érdekeltségében lévő Appeninn Nyrt., hogy leányvállalatuk, a Pro-Mot Ingatlanfejlesztő Kft. pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül, a tulajdonában, illetve vagyonkezelésében álló Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztése és modernizálása érdekében.

A cég egy másik pályázattal is igyekszik közpénzes segítséghez jutni : egy új, egész évben nyitva tartó hotel kialakítására kérnek pénzt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.  Mint írják:

a beruházás révén teljesen megújulna a Club Aliga szálláshely szolgáltatása, amely nyomán a szálláshelyek színvonala jól illeszkedne a kikötő, valamint a strand által kínált magasabb minőségű szolgáltatások sorába.

Egy másik közleményben bővebben is beszámolnak közpénzes terveikről.

Kiemelik: a balatonvilágosi Club Aliga területén már elindultak a felújítási munkálatok és már az idei szezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete.

Az üdülőterület északi részén, az úgynevezett Aliga2 részterületen több, régóta elhanyagolt, védettséget nem élvező, és esetenként balesetveszélyes, korábban elzárt épület lebontása, valamint a körülöttük lévő elburjánzott növényzet rendbetétele is megindult. A fejlesztés ezen szakasza olyan vonzó építési telkek kialakítását célozza, amelyeknek az értékesítése segíti a teljes komplexum átfogó felújításának finanszírozását

— írják, hozzátéve: az Appeninn Nyrt. tervei között szerepel az is, hogy a Club Aliga területén található, erősen leromlott állapotú szálláshely-kínálatot megújítsa. Az elképzelések szerint 150-200 szobás, 3-4 csillagos, egész évben működő szálloda épülne. A szálloda mellett sportpályák, játszóterek, boltok és kávézók is épülnének. A tervek szerint 2023. végére készülhet el a több milliárd forintos beruházás.

Arról, hogy hogyan lett egycsapásra ingatlanmogul a miniszterelnök veje, itt olvashat bővebben:

Így lett Mészáros Lőrinc közvetítésével ingatlanmogul Tiborcz István
2019-ben még inkább a saját lábára állt a miniszterelnök veje: az üzletember útját állami segítség, állami hitel és Mészáros Lőrinc egyengette.

Kiemelt kép: Burger Barna/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik