Belföld

Veronai tragédia: V. János ellen vallott a koronatanú

Szerinte a tragédiát túlélő sofőr vezetett.

A Blikk áttörésként értékeli a 17 halálos áldozatot követelő buszbaleset legutóbbi, veronai bírósági tárgyalását.

A koronatanú szerintük azt állította: a tragédia idején V. János ült a volánnál. A bíró elfogadta a síutat szervező tanár V. János bűnösségét alátámasztó vallomását.

A tragédiát túlélő buszsofőr korábban azt állította, az ütközéskor a balesetben szintén elhunyt váltótársa vezetett. Ugyanakkor a pedagógus éppen a sofőr mögött utazott, így vallott V. János ellen, aki nem ment el a tárgyalásra.

Távollétében 17 ember halálának okozásával vádolták meg. A vád szerint a balesetet az okozhatta, hogy elaludt a volánnál. Az ügyész gyorsított eljárásban a legszigorúbb büntetést, 12 év börtönt kért rá.

Nagyon fontos lépés volt ez, segített abban, hogy a sofőr ne ússza meg a büntetést

– mondta a Blikknek Sípos Szilvia, aki 15 éves kisfiát, Botondot veszítette el a tragédiában.

A bíró február 21-re tűzte ki a következő tárgyalást. Ha V. Jánost börtönbüntetésre ítélik, fellebbezhet az ítélet ellen.

„Mi már megkaptuk a magunk életfogytiglaniját” – hozzátartozók a veronai buszbalesetről
A negyedik tárgyalási napon beszélgettünk a tragédia terhét hordozó rokonokkal, és megismertük a perbe beszálló olasz érdekképviselőt.

Korábban a balesetben elhunyt gyerekek hozzátartozói az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondták, a kirándulás főszervezője már 2017-ben azt vallotta, a buszt nem az elhunyt sofőr, hanem V. János vezette.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik