Belföld

Veronai buszbaleset: 18 keresztet állítottak az életben maradt sofőr házánál

Karácsony első napján az áldozatok két hozzátartozója elment a veronai halálbusz életben maradt sofőrjének házához, hogy ott az elhunytakat jelképező tizennyolc keresztet helyezzenek el, írja a Bors.

A tragédiában 17-en veszítették életüket, de a hozzátartozók az októberben elhunyt hős tornatanár, Vígh György emlékére is keresztet állítottak az épületnél.

Azért jöttünk el ide, hogy a 18 áldozat emlékét elhozzuk a karácsonyfája alá ennek az embernek. Az ő karácsonya se teljen könnyebben, mint az áldozatok hozzátartozóinak

– mondta a lap tudósítása szerint az élő videóban a balesetben az unokahúgát elvesztő Szendrei Endre.

A Bors emlékeztet, bár a magyar sofőr életben maradt, nem sikerült kétséget kizáróan bizonyítani, hogy ő vezette a buszt. A sofőr ügyvédei év elején egy olyan orvosi szakvéleményt adtak be az olasz bíróságon, ami arról szól, hogy a járművet a sérülései alapján nem V. János, hanem a váltótársa, K. Zoltán vezette.

A megmozduláson az elhunyt sofőr megözvegyült felesége is részt vett. K. Zoltánné azt mondta, csúnya dolog, hogy a 25 éves ismeretség ellenére V. János részvétet sem nyilvánított feléjük.

A sofőr egyébként 4-5 órányi várakozás után sem jelent meg a háznál.

„Mi már megkaptuk a magunk életfogytiglaniját” – hozzátartozók a veronai buszbalesetről
A negyedik tárgyalási napon beszélgettünk a tragédia terhét hordozó rokonokkal, és megismertük a perbe beszálló olasz érdekképviselőt.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik