Videó

Nincs kivételezés: ugyanazt az ellátást kapja egy veréb, mint egy rétisas

Idén utoljára jelentkezik az Extrém Állattartók. A sorozatban olyan állattartókat mutatunk be, akiknek rajongása, szeretete vagy megszállottsága egy-egy állatfaj iránt meghaladja a hétköznapi mértéket. Az új évad utolsó részében Déri Balázzsal, a Hortobágyi Madárkórház legrégebbi dolgozójával beszélgettünk.

Déri Balázst – a Hortobágyi Madárkórház legrégebbi dolgozóját – a szakma az 1984 óta madármentéssel foglalkozó édesapján keresztül találta meg. Évi 1500 madarat látnak el a kórházban, és nem tesznek különbséget abban, hogy milyen eszmei értékű állat kerül hozzájuk. Van itt törött szárnyú rétisas, féllábú gólya, mérgezést szenvedett egerészölyv, de külön kórtermet tartanak fenn az énekesmadaraknak is. Két nagy röpdéjükben 30-40 elengedés előtt álló madár pihen, akik hosszú, több hetes lábadozási idő után hamarosan kirepülhetnek. Civil szervezetként nem részesülnek állami támogatásban, fennállásuk óta adományokból tartják fenn magukat, így a fizetésük a minimálbér környékén mozog, de állítják: a madarak hálája ezerszer többet ér.

Befut a leggyorsabb ember a karámba, felkapja a tojást, és kimenekül vele
2019-ben még mindig elég furcsa dolognak számít, ha valaki nőként akar mezőgazdász lenni.

Az Extrém Állattartók sorozat korábbi részei ezen a linken, további videók pedig a 24.hu YouTube-csatornáján érhetők el.

Legfrissebb videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik