Belföld

Kocsis Máté a legapróbb részletekig beleszólt a józsefvárosi kerületi lap szerkesztésébe

Pikó András józsefvárosi polgármester keddi sajtótájékoztatóján mutatta be, hogy mire jutott az önkormányzati cégeknél a hivatalba lépése után elrendelt informatikai átvilágítás, tudósít a 444.hu.

Pikó tájékoztatása szerint

törvénytelen adatmegsemmisítések zajlottak, ez a leglátványosabban a kerületi lapban, a Józsefváros szerkesztőségében történt, ahol október 13-a után több központi adattároló is eltűnt, illetve az asztali gépekbe is új adattárolók kerültek.

Az így is megismert levelezésekből ugyanakkor az derült ki, hogy Kocsis Máté fideszes frakcióvezető a legapróbb részletekig, közvetlenül részt vett a lap szerkesztésében, pedig formális kapcsolatban nem állt a kerületi újság szerkesztőségével.

A 444.hu tudósítása szerint Pikó bemutatott egy bizonyítékot, melyen az látszik, hogy Kocsis egy Jó-Rossz grafikon irányát javasolta megfordítandónak az egyik lapszám egy ábráján, ami aztán tényleg megfordítva jelent meg a lapban.

Direkt pártirányításra utaló jeleket talált Pikó András a józsefvárosi lapnál
Az új polgármester szerint számos kérdést felvetnek a korábbi hivatali levelezések.

A másik példa egy olyan levelezésről szó, melyben a résztvevők azt találták ki, hogy lehetne egy közös interjú az október eleji lapszámban Kocsis Mátéval és a kerület akkori, fideszes polgármesterével, Sára Botonddal.

A helyi választási irodát vezető Rimán Edina a Pikó által bemutatott levelezés alapján erre közölte, hogy az ötlet tetszik neki, mert ezen nem találhat fogást a helyi választási bizottság. Ezzel Pikó szerint a helyi választási iroda vezetője részt vett az ötletelésben, ami a büntetőjogi felelősség kérdését is felveti.

Pikóék rendőrségi feljelentést tesznek a Józsefváros lap szerkesztőségében végzett vandál pusztítás miatt, és Pikó magánjogi kártérítést is kezdeményez a lap volt főszerkesztője, Nyerges Zoltán ellen, mivel az általa vezetett lap jogsértései miatt ítélték félmillió forintos büntetésre az önkormányzatot, amit nekik most közpénzből kéne kifizetniük.

Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének
Családi segítséggel épült fel az úszómedencés üdülő, amiről eddig nem tudott a nyilvánosság.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik