Belföld

Közérdekű munkára ítélték az Erdogan elleni tüntetésen késsel fenyegetőző férfit

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a 63 éves budapesti férfit, aki késsel fenyegetőzött a Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása elleni tüntetésen. A Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítéletében 48 óra könnyű fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munka büntetésre ítélte N. Pétert gyülekezési szabadság megsértése miatt.

Az ítélet szerint N. Péter november 7–én megjelent a  Észak-Szíria török megszállása elleni tüntetésen, ahol egy 9 cm pengehosszúságú rugós késsel a kezében szóváltásba keveredett egy másik tüntetővel. A férfi ezzel megsértette a gyűlés békés jellegét. Ezt a férfi vallomása, a tanúvallomások és a rendőri jelentések is alátámasztották.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi büntetlen előéletét, egészségi állapotát, valamint azt, hogy jelenleg munkanélküli és közeli hozzátartozóját támogatja. Súlyosító körülmény volt azonban az elkövető ittas állapota.

Az enyhítő körülmények túlsúlyára tekintettel a bíróság úgy határozott, hogy a közérdekű munka büntetés kiszabása is elegendő a büntetési célok eléréséhez.

Az elsőfokú ítéletet mind az ügyészség, mind pedig a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerős.

Kiemelt kép: 24.hu/Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik