Belföld

Válik a Rogán-házaspár

Válik a Rogán-házaspár. Ezt a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda tudatta pénteken közleményben, amelyet mindketten aláírtak. E szerint:

Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy meghoztuk közös életünk legnehezebb döntését, a jövőben külön utakon folytatjuk. A mai napon hivatalosan is benyújtottuk válási szándékunkat. A közösen eltöltött tizennégy évünket egymás iránti tisztelettel zárjuk le.

A közleményben arra kérik az újságírókat, legyenek tekintettel a gyermekeikre, és jelzik, hogy válásukkal kapcsolatban egyebet nem kívánnak megosztani a nyilvánossággal.

A 24.hu információja szerint Rogán Antal és felesége, Rogán-Gaál Cecília már októberben szakított. A miniszter röviddel az önkormányzati választás után ki is költözött abból a Felhő utcai luxusingatlanból, amelyet csak néhány hónappal korábban foglalt el a család.

A választási időszakban politikai szempontok is közrejátszhattak abban, hogy igyekeztek titokban tartani a 2007 óta tartó házasság megfeneklését. Nem lett volna szerencsés, hogy egy vezető politikus magánélete kerüljön terítékre a kampányban, ráadásul a Borkai Zsolt győri polgármester orgiabotrányát kirobbantó Ördög ügyvédje blog egy a kampányidőszak végére időzített poszttal azt sugallta, hogy Rogánról is vannak olyan információi, amelyek hamarosan nyilvánosságra kerülhetnek. A miniszter így a legnagyobb titokban hagyta ott családját a Bessenyei István nevén lévő milliárdos értékű ingatlanban.

Rogánék korábban a Pasa Parkban laktak, ahol a miniszternek a vagyonnyilatkozata szerint egy 185 négyzetméteres lakása van. (Felesége lakrészével együtt az ingatlan területe nagyjából 250 négyzetméter.) A nyár végén a Miniszterelnöki Kabinetiroda elismerte, hogy Rogán Antal már nem a II. kerületi lakóparkban lakik, a család átköltözött a XII. kerületi Felhő utcába. A többszintes villát vagy annak egy részét a kabinetiroda közlése szerint Rogán-Gaál Cecília vette bérbe barátnőjétől, Sarka Katától és férjétől, Bessenyeitől, a Valton Security egyik tulajdonosától.

Fotó: 24.hu

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata nem csak az ingatlanon osztozik. A két barátnő 2016-ig nem volt igazán aktív az üzleti életben, három éve azonban rákapcsoltak, és azóta hatalmas nyereséget termelő és egyre terebélyesedő cégbirodalom jött létre körülöttük. Miközben Rogán miniszterként és országgyűlési képviselőként havi 3 milliós jövedelmet visz haza, és „feltalálóként” is komoly jövedelmet szerez, felesége a Sarkával közösen tulajdonolt cégen keresztül még nagyobb jövedelmet produkált. A Nakama&Partners Kft. 2017-ben, megtízszerezve az előző évi bevételt, 517 millió forintos forgalmat könyvelhetett el, amiből szinte minden második forint tiszta nyereség volt. 2018-ban ezt is megduplázták, a tulajdonosok pedig 136 milliós osztalékot vettek ki a cégből. Igaz, Rogán már 2016-os helikopterezésekor arról beszélt, felesége „ügyes üzletasszonyként” barterezte a repülést.

Rogán az elmúlt években az ország egyik legbefolyásosabb politikusa lett, aki a kormányzati propagandára szánt tízmilliárdok elköltése felett rendelkezik, felesége a divat és a szépségipar felé fordult. A Nakama emellett országos fitneszrendezvény tulajdonosa lett, sőt nemrég a teniszbizniszbe is beszállt.

A 48. évében járó Rogán Antalnak egyébként már a második házassága végződik válással, első feleségétől, Sonnevend Alexandrától (akivel kapcsolatuk 2006-ban ért véget) egy fia született, Gaál Cecíliától kettő.

Kiemelt kép: Szabolcs László

Nem igaz a mérgezett füge, és az sem, hogy brutális merénylet áldozata lett az árnyékszéken ülve. Halála előtt Mátyás hosszan betegeskedett, szörnyű kínokat élt át, és 47 évesen ugyan nem volt „öreg”, mégis természetes halált halt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.