Belföld

Válik a Rogán-házaspár

Válik a Rogán-házaspár. Ezt a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda tudatta pénteken közleményben, amelyet mindketten aláírtak. E szerint:

Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy meghoztuk közös életünk legnehezebb döntését, a jövőben külön utakon folytatjuk. A mai napon hivatalosan is benyújtottuk válási szándékunkat. A közösen eltöltött tizennégy évünket egymás iránti tisztelettel zárjuk le.

A közleményben arra kérik az újságírókat, legyenek tekintettel a gyermekeikre, és jelzik, hogy válásukkal kapcsolatban egyebet nem kívánnak megosztani a nyilvánossággal.

A 24.hu információja szerint Rogán Antal és felesége, Rogán-Gaál Cecília már októberben szakított. A miniszter röviddel az önkormányzati választás után ki is költözött abból a Felhő utcai luxusingatlanból, amelyet csak néhány hónappal korábban foglalt el a család.

A választási időszakban politikai szempontok is közrejátszhattak abban, hogy igyekeztek titokban tartani a 2007 óta tartó házasság megfeneklését. Nem lett volna szerencsés, hogy egy vezető politikus magánélete kerüljön terítékre a kampányban, ráadásul a Borkai Zsolt győri polgármester orgiabotrányát kirobbantó Ördög ügyvédje blog egy a kampányidőszak végére időzített poszttal azt sugallta, hogy Rogánról is vannak olyan információi, amelyek hamarosan nyilvánosságra kerülhetnek. A miniszter így a legnagyobb titokban hagyta ott családját a Bessenyei István nevén lévő milliárdos értékű ingatlanban.

Rogánék korábban a Pasa Parkban laktak, ahol a miniszternek a vagyonnyilatkozata szerint egy 185 négyzetméteres lakása van. (Felesége lakrészével együtt az ingatlan területe nagyjából 250 négyzetméter.) A nyár végén a Miniszterelnöki Kabinetiroda elismerte, hogy Rogán Antal már nem a II. kerületi lakóparkban lakik, a család átköltözött a XII. kerületi Felhő utcába. A többszintes villát vagy annak egy részét a kabinetiroda közlése szerint Rogán-Gaál Cecília vette bérbe barátnőjétől, Sarka Katától és férjétől, Bessenyeitől, a Valton Security egyik tulajdonosától.

Fotó: 24.hu

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata nem csak az ingatlanon osztozik. A két barátnő 2016-ig nem volt igazán aktív az üzleti életben, három éve azonban rákapcsoltak, és azóta hatalmas nyereséget termelő és egyre terebélyesedő cégbirodalom jött létre körülöttük. Miközben Rogán miniszterként és országgyűlési képviselőként havi 3 milliós jövedelmet visz haza, és „feltalálóként” is komoly jövedelmet szerez, felesége a Sarkával közösen tulajdonolt cégen keresztül még nagyobb jövedelmet produkált. A Nakama&Partners Kft. 2017-ben, megtízszerezve az előző évi bevételt, 517 millió forintos forgalmat könyvelhetett el, amiből szinte minden második forint tiszta nyereség volt. 2018-ban ezt is megduplázták, a tulajdonosok pedig 136 milliós osztalékot vettek ki a cégből. Igaz, Rogán már 2016-os helikopterezésekor arról beszélt, felesége „ügyes üzletasszonyként” barterezte a repülést.

Rogán az elmúlt években az ország egyik legbefolyásosabb politikusa lett, aki a kormányzati propagandára szánt tízmilliárdok elköltése felett rendelkezik, felesége a divat és a szépségipar felé fordult. A Nakama emellett országos fitneszrendezvény tulajdonosa lett, sőt nemrég a teniszbizniszbe is beszállt.

A 48. évében járó Rogán Antalnak egyébként már a második házassága végződik válással, első feleségétől, Sonnevend Alexandrától (akivel kapcsolatuk 2006-ban ért véget) egy fia született, Gaál Cecíliától kettő.

Kiemelt kép: Szabolcs László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik