Belföld

Hatalmas házat bérel Sarka Katáék mellett Rogán-Gaál Cecília

A Rogán-házaspár már nem a Pasa Parkból, hanem a 12. kerületi Felhő utcából jár dolgozni — írta meg a 444.hu.

Az ingatlan nem szerepel a miniszter legutóbbi vagyonbevallásában, de az ingatlanok között elvileg nem is kellene szerepelnie, hiszen tulajdoni lap szerint nem az övé, hanem Bessenyei István vállalkozóé a ház. Bessenyei a Fidesz kedvenc őrző-védő cégének, a Valtonnak a kisebbségi tulajdonosa, Rogán-Gaál Cecília üzlettársánnak, Sarka Katának a férje. A 3000 négyzetméteres Felhő utcai ingatlanról korábban a Magyar Narancs számolt be.

Luxusvillát épít Sarka Kata élettársa Budán
Bessenyei István a Fidesz kedvenc őrző-védő cégének kisebbségi tulajdonosa.

A 444 megkérdezte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy milyen jogcímen használja Rogán Antal az ingatlant, és alig 20 perc múlva érkezett hozzájuk a válasz:

A megkeresésében szereplő ingatlant Rogán-Gaál Cecília bérli.

Hogy mennyit fizet a miniszter felesége, azt valószínűleg sohasem fogjuk megtudni. Az viszont biztos, hogy Sarka Katával közös cége szárnyal. A Nakama & Partners Kft. tavaly több mint duplájára növelte forgalmát, ami így meghaladta az 1 milliárd 192 millió forintot. Adózott eredményük több mint 438 millió forint volt, ez a 2017-es adat csaknem kétszerese.

Rogán-Gaál Cecília, aki korábban főleg szépségversenyekre koncentrált, a tömegsport területén is terjeszkedni kezdett. FitBalance név alatt azóta több tömegrendezvényt is lebonyolítottak. Az viszont ma sem tudható, hogy ezek a több száz milliós rendezvények tulajdonjogilag milyen módon kapcsolódtak Rogán Cecíliához.

Rogán Cecíliáék üzlettársak lettek az egyik nagy adótartozóval
A miniszter neje Sarka Katával a szépségverseny szervezése után beszállt a fitneszbizniszbe is. Megjelenésük hirtelen nagy állami cégeket késztetett arra, hogy átgondolják, hova fizetik szponzorpénzeiket.

Kiemelt kép: Spirk József/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik