Belföld

Államtitkár: Nem folytatjuk a Liget-projektet, ha a fővárosi közgyűlés nem támogatja

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Fürjes Balázs, aki tett pár elég határozott kijelentést, amely a kormány és az ellenzékivé vált fővárosi vezetés viszonylatában különösen érdekes. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a beszélgetésben például nyíltan kimondta, hogy bár Karácsony Gergely nem tudja leállítani a Liget-projektet,

ha a közgyűlés nem erősíti meg a Liget-projekt korábban fennállt fővárosi támogatását, a kormány nem folytatja a fejlesztést. A Liget-projektben vannak folyamatban lévő építkezések és még meg nem kezdett elemek is. Mi mindenre nyitottak vagyunk, csak az a kérésünk, hogy a főpolgármester és a városvezetés fejezze ki egyértelműen, közgyűlési határozatban, hogy mit kívánnak.

De ezeken túl is azt hangsúlyozta, hogy nem kezdenek olyan fejlesztésbe, amelyet az ellenzéki többségű, fővárosi közgyűlés testület nem támogat.

Az biztos, hogy ugyanúgy, ahogy eddig is, semmilyen beruházást nem fogunk erőltetni és semmilyen fejlesztést nem valósítunk meg, amíg a fővárosi önkormányzat egyértelműen, közgyűlési határozatokkal nem nyilvánítja ki egyetértését. Ezért a kormány levelet ír az összes állami beruházás felelősének, amelyben felkéri őket, hogy a szükséges minimális beruházási tevékenységet folytassák, mert bizonytalan a projektek jövője. Amíg meg nem ismerjük a fővárosi önkormányzat álláspontját, csak takaréklángon szabad az építkezéseket folytatni, mert lehet, hogy a leállításukra lesz szükség.

Fürjes továbbá leszögezte:

Készek vagyunk a beruházások megállítására és arra is, hogy az új, tervezett beruházások, amelyeknél még nem kezdődött meg az építkezés, elmaradjanak. Ez azonban már a következő lépés lesz, hiszen első körben azt várjuk, hogy a városvezetés kialakítsa az álláspontját.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik