Belföld

Negyven ember mondott fel egyszerre az újpesti városházán

Az ellenzék komoly problémákkal szembesül az önkormányzati választás meglepő győzelmei után. Arra eleve nem készült senki, hogy ennyi helyen nyernek majd a Fidesszel szemben, ezért elég komoly a káderhiány, sok posztra nincs még ember. Ráadásul ezeknek a posztoknak a nagy része szaktudást és helyismeretet igényel, mert így lehet a polgármesteri hivatalokat hatékonyan működtetni.

Ebben viszont az eddigi káderállomány nem mindig segít. Újpesten például a 24.hu információja szerint a héten egyszerre negyven ember kérte a felmentését.

Legtöbbjüket fel is mentették a munkavégzés alól, mielőtt még az új polgármester hivatalba léphetett volna. A munkavégzés alóli felmentés szerdán kezdődött, de mivel a választás eredményét itt is megtámadták, csak csütörtök délelőtt vehette át hivatalát Déri Tibor, a kerület új, momentumos polgármestere. Addigra pedig majdnem üres városháza várta, mert a felmondók sora az aljegyzőtől a titkárságon át a gépkocsivezetőig terjed.

Megkérdeztük az ügyről Dérit is, aki elismerte, hogy valóban ennyien mondtak fel, és hozzátette, hogy ő ennek nem örül.

Mi nem tisztogatni jöttünk, hanem dolgozni, és mindenkivel együtt szeretnénk működni, aki tenni szeretne Újpestért, bármilyen politikai színekben tegye ezt

– mondta a polgármester, aki már az átadás-átvétel előtti állománygyűlésen azt mondta a dolgozóknak, továbbra is számít a munkájukra.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik