A következő élő közvetítés része Borkai Zsolt kedden kiáll a sajtó elé, Tarlós István összecsomagolt

Puzsér Róbert nem akar a politikából élni

Miután csúfos vereséget szenvedett a főpolgármesteri választáson, Puzsér Róbert hétfőn azt írta a Facebookon, hogy visszatér a kulturális térbe.

nem kérek Orbán Viktortól közpénz-utalást a hónap végén, nem leszek egy nem működő demokrácia biodíszlete. Teszem azt, amit a kampány előtt: tartalmakat gyártok, vitákat provokálok, jelenségeket elemzek, folyamatokat értelmezek, kultúrát fogyasztok és narrálok, közszereplőket kritizálok. Eközben pedig megpróbálok felépíteni egy új kurzust a lelkek, az elmék, a normák és az identitások mezején.

Puzsér szerint Karácsony Gergely úgy nyert, hogy „a vállalásai betarthatatlanok, a mögötte álló pártok falánkak és mohók”, a fővárosi választás legfőbb vesztese pedig Budapest, mert

 A két őrjöngő szekta újra felosztja az országot, a népi-urbánus konfliktus lemeze újra a lejátszón, a polgárháború lángjai újra magasra csapnak, a látszatalternatívák vetélkedése a valóság helyére tolul, a harminc év rendszere újra legitim. Magyarország tegnap elvesztett legalább tíz évet, a rendszerváltás beláthatatlan távolságba került.

Hozzátette: még az út elején járnak, de annyit megígért, hogy öt év múlva újra itt lesz és alternatívát állít a budapestieknek „a budapestieknek a politikai osztállyal szemben”.

A tegnapi főpolgármester-választás legfőbb vesztese Budapest. Egy hetvenes évekből itt ragadt városkoncepció vetélkedett…

Közzétette: Puzsér Róbert – 2019. október 14., hétfő

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik