Belföld

Tíz évre börtönbe megy az apját szilveszterkor megfojtó nyékládházi férfi

Tíz év börtönt kapott a Debreceni Ítélőtáblán az a nyékládházi férfi, aki megverte, majd megfojtotta az apját 2017 szilveszterén. L. Cs-.-t emellett tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is. Ez azt jelenti, hogy a táblabíróság minden lényegi dologban helybenhagyta a Miskolci Törvényszék májusi ítéletét.

A 30 éves fiatalember együtt élt a szüleivel Nyékládházán. Egyikük sem vetette meg az italt, s ilyenkor gyakori volt köztük a vita. A fiatalember az ominózus napon is összebalhézott az apjával, a vita pedig annyira elfajult közöttük, hogy lelökte a lépcsőn az édesapját.

Az esést követően a fiatalember az apja után ment, kezébe vette a bejárati ajtónak támasztott fakarót, majd többször is fejbe vágta a földön fekvő idős férfit. Ez  azonban még nem volt neki elég, tenyerével megfogta az apja nyakát és addig szorította, amíg meg nem fulladt.

A fiatalember ezután visszament az emeleti szobájába és csak másnap, január 1-én, hajnalban értesítette a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

L. Cs. az elsőfokú eljárásban nem ismerte el, hogy miatta halt meg az apja. A keddi táblabíróságon megtartott másodfokú tárgyaláson sem igazán volt beszédes kedvében. Semmit nem akart az utolsó szó jogán mondani. A bíró megalapozottnak találta, s helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletet. A büntetés indoklásában elmondta, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléshez közelített a férfi bűncselekménye, és ilyenkor a középmértéket kell alkalmazni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik