Belföld

Rogán csekket kapott Karácsonytól

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és a momentumos Hajnal Miklós tartott sajtótájékoztatót csütörtökön egy Felhő utcai villa kapujában. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen ahogy korábban megírtuk, a Rogán-házaspár már nem a Pasa Parkból, hanem ebből a 12. kerületi utcából jár dolgozni.

Az ingatlan nem szerepel a miniszter legutóbbi vagyonbevallásában, de az ingatlanok között elvileg nem is kellene szerepelnie, hiszen tulajdoni lap szerint nem az övé, hanem Bessenyei István vállalkozóé a ház. Bessenyei a Fidesz kedvenc őrző-védő cégének, a Valtonnak a kisebbségi tulajdonosa, Rogán-Gaál Cecília üzlettársának, Sarka Katának.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt azért választotta ezt a helyszínt, hogy először Rogánék kapják majd meg azt a Tiborcz-adót, amit megválasztása esetén Karácsony a kormány haszonélvezőire róna ki.

A Tiborcz-adót azért fogjuk kivetni, hogy azok, akik ilyen magas színvonalon tudják biztosítani lakhatásukat, azok hozzájáruljanak ahhoz, hogy másoknak is lehessen lakhatása Budapesten

– mondta Karácsony.

A két ellenzéki politikus végül a villa egyik bejáratánál adott volna át egy csekket, de azt végül az ajtóhoz tűzve ott hagyták, számolt be a Népszava.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik