Belföld

Tarlós és Puzsér együtt pofozza Karácsonyt

Puzsértól azért a főpolgármester is megkapta a magáét.

A Klubrádióban szerdán Tarlós István nagyon-nagyon hosszan bizonygatta, hogy egyáltalán nem fél Karácsony Gergellyel vitázni, de egyáltalán nem érti, mitől lenne Zugló polgármestere különb, mint a másik két kihívó, hiszen őket is nyilvántartásba vették főpolgármester-jelöltként.

Miért ne szabhatnék feltételeket?

Kérdezte, amikor Berki Krisztiánt mellőzve a főpolgármester nyilvánvalóvá tette, hogy

csak akkor lesz Tarlós–Karácsony vita, ha azt megelőzi egy Karácsony–Puzsér.     

A főpolgármester szerint Karácsony még nem bizonyított semmit. Azt sem, hogy erősebb, mint Puzsér Róbert, mert a közvélemény-kutatások nem számítanak, csak a jelöltség. Azt nem magyarázta meg, hogy akkor miért nem Tarlós–Karácsony–Puzsér–Berki vitát akar.

A többség elégedett Tarlóssal, Karácsony a nagy hajrában bízhat
A főpolgármester öt százalékponttal vezet ellenzéki kihívója előtt, de van egy adat, ami ennél is komolyabb figyelmeztetés Karácsonyéknak.

Tarlós az ellene folytatott negatív kampányt nagyon sérelmezte, majd rögtön azzal állt elő, hogy Karácsony Gergely azt sem tudja, mit akar, mi történik a fővárosban, összevissza hazudozik, szimulál és mindig elmenekül a felelősség elől.

Külön is kitért rá, hogy Zugló polgármestere akkor is hazudott, amikor azt mondta, hogy ezt a vitát ők már lefolytatták Puzsérral.

Csütörtökön reggel ugyanezzel állt elő a Sétáló Budapest is. Azt írták, tavasszal szó sem volt vitáról. (Ezt mindketten jelezték is az alábbi videóban.) Puzsér Róbert március 13-án a sajtóbeszélgetésen próbálta szolidaritásáról, támogatásáról biztosítani az antiszemita vádakkal karaktermészárolt Karácsonyt, aki ezt vitának hazudja, hogy megússza a nyilvános kritikát és a valódi vitát.

A negyedik regisztrált jelöltet (Berkit) nem is említve, ők is demokratikus minimumnak tartanák a vitát, amire Puzsér készen áll.

Ha Tarlós nem vesz részt rajta, az őt minősíti, ha Karácsony sem jelenik meg, az Karácsonyt.

A Sétáló Budapest szerint bár a budapestieknek joguk lenne megismerni a jelöltek érveit, kritikáját, de Tarlós és Karácsony szánalmas kifogáskeresését, hazugságait látva erre egyre kevesebb az  esély.

Kiemelt kép: Szalai Kriszta színész, írónő, II. kerületi képviselőjelölt mellett Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és Őrsi Gergely, a II. kerület közös polgármesterjelöltje az Átrium színház előtt. Karácsony Gergely főpolgármesterként pályázati alapot hozna létre a független színházak támogatására. MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik