Belföld

Tarlós Tordairól: Egy kiképzett provokátor

Mi nem vagyunk összekötve a miniszterelnökkel, van nekünk egy csomó vitánk. És még lesz is! Hallaná valaki, hogy négyszemközt milyen éles vitáink voltak már. A saját közösségemmel a viták több energiát vettek el az elmúlt kilenc évben, mint az ellenzékkel, mert az ellenzék gyenge volt, Karácsonnyal az élen

– mondta az atv.hu-nak adott interjújában Tarlós István főpolgármester.

Mint fogalmazott, harminc éve kampányol, de ennyi botrányos csúsztatást, simlisséget és hazugságot, mint ebben a kampányban soha sehol nem tapasztalt még.

A Pikó-üggyel kapcsolatban arról beszélt, az ügyről a saját közösségén belül vitája volt, egy ilyet óvatosabban kezelne. A megafonos vitáról azt mondta, Tordai Bence odament provokálni.

Ezzel az emberrel én soha nem beszéltem eddig, csak úgy nevezem, hogy a demokrácia szélső értéke. Az én szememben egy kiképzett provokátor. Mit művel mindig a Parlamentben, a köztársasági elnökkel, a miniszterelnökkel, vagy Gulyás Gergellyel? Ezt az embert az ország erről ismeri

– magyarázta.

Tarlós István elárulta azt is, hogy Karácsony Gergely korábban felkereste őt.

Itt volt nálam valamikor tavasszal, és ő könyörgött, hogy ne legyen kemény a kampány. Ehhez képest egyfolytában gyalázkodik. Ő jelentkezett be, nem én hívtam. Azt kérte, hogy ne legyen durva a kampány, és azt kérdezte tőlem, hogy szerintem hogy fog a Fidesz viselkedni és hogy fogok én. Én azt válaszoltam, hogy nézd, Gergő, te bejöttél velem a ringbe, én ki foglak téged ütni. Te választottad, hogy bejössz, nem én kértelek. Egyet tudok megígérni, hogy nem fogok övön alul ütni.

A főpolgármesteri vitára kitérve közölte, azt tudom mondani, hogy 2006-ban ő is akart Demszkyvel vitatkozni.

Pontosan a jelenlegi ellenzék köre kelt ki magából és jelentette be, hogy csak olyan vita lehet, ahol minden jelölt, aki megszerezte az induláshoz való jogot hivatalosan, részt kell hogy vegyen. Most érdekes módon megváltozott az álláspontjuk, aminek – én ezt rég tudom – egyetlenegy oka van, Karácsony retteg Puzsértól.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik