Belföld

Bizsergetően gyönyörű időnk lesz ma egész nap

És a jövő hét is jót ígér, bár lassan nekiláthatunk lecipelni a muskátlit meg a leandert meg a hibiszkuszt a pinyóba.

Ma derült, esetleg gyöngén fátyolfelhős, a Dunántúl egyes részein gomolyfelhős idő várható, csapadék nem lesz, a délnyugatira forduló szél általában mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul, késő estére 11 és 17 fok közé hűl a levegő.

Hétfőn délelőtt ugyanez a csodás kora ősz vár ránk, déltől viszont észak felől megnövekszik a felhőzet, északon, északnyugaton kialakulhat zápor, zivatar; a délnyugati, nyugati szél az ország északkeleti felén megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között lesz.

Kedden némi felhő, itt-ott eső, éjszaka 11 és 17 fok között a hőmérséklet alja, nappal 18 és 27 fok között a teteje.

Szerdán felhőátvonulások, egy-egy záporral, délen lehet tartós eső, a szél erősödik. A hőmérséklet éjjel 6 és 11 fok között várható, nappal 14 és 20 fok között valószínű.

Csütörtökön már csak elvétve lehet záporéjjel 4-9 fok lesz, de a szélvédett, hidegre érzékeny területeken akár talajmenti fagy is előfordulhat, szóval lehet lecipelni a növényeket a pincébe, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14-19 fok között valószínű.

A péntek meg a szombat pedig a csütörtököt kopírozza majd.

Fordítsuk hét arcunkat a Nap felé, spájzoljunk D-vitamint, amíg lehet.

Kiemelt kép: MTI/Földi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik