Belföld csatatér

Berki Krisztián közel tízezer aláírással állított be a Városházára

Veletek közösen budapestiekkel megcsináltuk

– jelentette be Instagramon egy élő videóban Berki Krisztián, hogy összegyűjtött majdnem 10 ezer aláírást, azaz bőven elég aláírást gyűjtött ahhoz, hogy főpolgármester-jelölt lehessen.

Ha a közvélemény-kutatásokon stabilan 1 százalék környékén teljesítő Berki valóban annyi hiteles aláírást gyűjtött össze, mint amennyi állított, az azt jelenti, hogy bő másfélszer annyit adhat le, mint Puzsér Róbert, akire a felmérések szerint körülbelül ötször annyian szavaznának, mint rá. További érdekesség, hogy Puzsérnak sok budapesti csomóponton gyűjtöttek aktivisták aláírásokat, Berkinek viszont alig-alig tűntek fel emberei bárhol.

Kint voltam 16 napot az emberek között. Megismertem a követőimet, a rajongóimat, az utálóimat minden társadalmi rétegből

– magyarázta Berki egy bukósisakkal a fején, hogy hogyan sikerült ennyi aláírást összegyűjtenie, aminek hála még sokáig szerepelhet egy plakáton Karácsony Gergellyel is, hiszen ott lesz a neve október 13-án a szavazólapokon.

Jelen állás szerint tehát

  • Tarlós István,
  • Karácsony Gergely,
  • Puzsér Róbert,
  • Berki Krisztián,
  • és a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula

lesznek öten, akik közül a budapestiek főpolgármestert választhatnak.

Valós esélye a győzelemre azonban csak Tarlósnak és Karácsonynak van, akik fej fej mellett állnak.

Tarlós veszített előnyéből, nagy meccse lehet Karácsonnyal
Tarlós újraindításának fő oka az volt, hogy a főpolgármester népszerűbb Budapesten, mint a kormánypárt. Ez a helyzet azonban megváltozni látszik, nyugtalankodnak is emiatt a Fideszben.

Kiemelt kép: Berki Krisztián / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik