Belföld

Berki betölti szerepét: a Fidelitas egy plakátra rakta Karácsonnyal

Plakátkampányt indít a Fidelitas Budapest nem cirkusz! címmel – jelentette be Böröcz László országgyűlési képviselő, a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke kedden. A plakátokra Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián főpolgármester-jelöltek kerültek, illetve a következő felirat:

Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost!

A sajtótájékoztatón Böröcz azt mondta: Budapestet egyre méltatlanabb helyzetbe hozza az ellenzék, hiszen olyan alkalmatlan és megbízhatatlan jelöltek jelentkeztek be a főpolgármesteri címért, akik nem ismerik a várost, nem ismerik annak működését, és akik mögött nincs semmilyen teljesítmény.

A Fidelitas akciója remekül illeszkedik abba a forgatókönyvbe, amely szerint Berki indulása kizárólag a Fidesznek jó. A szélhámos jelöltsége azért kedvező a kormánypártnak, mert így egy lapon emlegethetik Berkit Karácsonnyal, és ezzel próbálják hitelteleníteni az ellenzéki pártok közös jelöltjeként induló zuglói polgármestert, aki akár meg is verheti Tarlós Istvánt.

A Fidelitas plakátkampányának egyébiránt nem sokáig lesz értelme, mert hét végéig le kell adniuk a főpolgármester-jelölteknek az ajánlóíveket. Karácsony ezt már megtette, Puzsér Róbert még küszködik a dologgal, Berkinek viszont totális kívülállóként sok esélye nincs azok összeszedésére. Főleg úgy, hogy csak néha-néha standolva gyűjtenek neki aláírásokat hostessek.

Tehát míg Karácsony és Puzsér valódi jelöltek, akik valóban kampányolnak, addig Berki csak bohóckodik. A Fidelitas viszont Berkinek hála a másik két jelöltet is bohócozhatja.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik