Belföld csatatér 2019 - budapest

Berki a politikában: már csak egy vasalt heréjű szélhámos vállalja a piszkos munkát

Azt még Berki Krisztián sem gondolhatja komolyan, hogy megválasztanák akár csak egy társasház közös képviselőjének, nemhogy arra, hogy Budapestet vezesse.

Az ember, akit két dologról ismer az ország, arról, hogy kivasaltatta a heréjét, és arról, hogy nincs jó helyen a rá bízott pénz, közszolgának biztosan nem alkalmas. A fejében mégis megfogalmazódott, hogy főpolgármester-jelölt lesz.

Vagyis hát dehogy ott fogalmazódott meg. Miért is találta volna ki ezt magától? Neki semmilyen hasznot nem ígér, hogy egy újabb ökörséget kötnek a nevéhez, és azt se gondoljuk, hogy szereplési vágyát ne tudná másképp kiélni. Másfelől ki tud olyan dolgot mondani, amit Berki úgy csinált, hogy abból neki nem származott haszna?

A kormány propagandaoldalai viszont ugyanazzal a szókészlettel, a cikkek megjelenése között eltelt pár perc különbséggel, egymásra hivatkozva csámcsoghatnak azon Berki minden megmozdulása után, hogy íme, itt egy újabb jelölt, folytatódhat az „ellenzéki roncsderbi”. Mintha Berki Krisztiánt bármi is ellenzékivé tenné.

Villoghat azzal, hogy hány tízezren követik Instagramon, vagy Facebookon, de jó reggelt: a lőtéri kutyán kívül senkit nem érdekel, hogy azt a nevetséges színjátékot játssza el, hogy ő most politikus.

Dehogy politikus, csak egy ócska troll.

És ezért el is sétálhatnánk a Berki Krisztián jelöltsége mellett szó nélkül, de úgy alakult, hogy mégis meg kell állnunk erre a pár sorra – és egy betűvel sem többre. Ugyanis valamiért úgy esett, hogy az addig csak a propagandaoldalakon szerepeltetett egykori FTC-vezérigazgatóját behívták az ATV esti hírműsorába is, hogy ugyan egy kikacsintgatós beszélgetésre, de mégis leültessék ugyanahhoz az asztalhoz, ahol egyébként politikusok szoktak helyet foglalni.

Berki pedig csinálta azt az egy dolgot, amit tud: eljátszotta Berkit. Drága karóráját mutogatva hadonászott, összevissza beszélt olyan marhaságokat például, hogy nem ígér a választóknak semmit, mert úgysem tart be soha semmit, majd egy előre kitaláltnak tűnő finálét rendezett, és kisétált a stúdióból, azzal gyanúsítva Rónai Egon műsorvezetőt, hogy MTK-szurkoló, ezért ellenséges vele. Előtte még azért elmondta, hogy szeretné, ha Tarlós István lenne a tanácsadója egy évig, ha nyer az októberi választáson. Mert hogy az ellenzéki jelöltek mind alkalmatlanok (szavajárásával: fel voltak mentve tornából).

Berki Krisztiánnak tehát Tarlós az egyedüli elfogadható jelölt, vele is csak az a problémája, hogy elmúlt 65 éves. Berki nem gondol semmit a világról, Budapestről, és ha gondolna is, nem szabad neki elhinni, mert úgysem tartja magát ahhoz elmondása szerint. Az ellenzéket viszont szívesen ekézi. Ilyen lenne hát az „ellenzéki roncsderbi” újabb szereplője.

Tegyük fel a kérdést: kinek jó ez az egész cirkusz?

És válaszoljuk is meg: korábban hasonló szerepre a Fidesz kedvéért Schmuck Andor kaliberű kiugrott szocialisták vállalkoztak. 2019-re maradt a médiaceleb Berki, aki nemrég ismerte el bűnösségét egy áfacsalási ügyben, amiért az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért rá.

Kiemelt kép: Berecz Valter / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik