Belföld

A zalaegerszegi kórház szerint egyéni látásmódja van a felmondott szívsebésznek

Mint ahogy azt megírtuk, távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről Alotti Nasri, aki 1998 óta vezette az osztályt. A közösségi médiában terjedő felmondó levelében azt írta,  többek között azért hagyja ott a kórházat, mert  júniusi szabadsága idején a közreműködésével bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt”. A szívsebész továbbá személyi és tárgyi hiányosságokra is panaszkodott.

A kórház főigazgatója közleményben reagált Alotti Nasri levelére. Halász Gabriella azt írja, a szívsebész levele, „amelyet eredeti rendeltetésénél fogva nem a nyilvánosság elé szántak, több súlyos, becsület csorbítására alkalmas, a szívsebészeti osztály és a kórház szakmai munkáját megkérdőjelező állítást tartalmaz”.

Sajnálatos módon a levél hangneme és írójának egyéni látásmódja, amelyet felindultsága okozott annak megírásakor, saját vélemény alapján rossz színben tünteti fel az intézményben folyó szakmai és igazgatási munkát, ezért annak tartalmát a leghatározottabban visszautasítjuk. A közvélemény tájékoztatására alkalmatlan egy közalkalmazott által a munkáltatójának a taglalt körülmények között írt levele. Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és munkatársai jó hírnevét és tanúsítsanak jogkövető magatartást, ellenkező esetben a jó hírnév és becsület csorbítására alkalmas állításokkal szemben a kórház vezetése megfontolja a jogi lépések megtételét.

A főigazgató hozzáteszi, hogy „a kórház szívsebészeti osztályán a szakmai munka Med. habil. Dr. Alotti Nasri PhD. távozása után is megfelelő színvonalon, szakmailag magasan képzett szakorvosok részvételével, a szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosításával az elvárható gondosság maximális figyelembevételével zajlik”.

Közleménye végén Halász Gabriella megköszönte a távozó orvos „közel negyed évszázados, kórházunkban elvégzett szakmai munkáját”.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik