Belföld

35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják az ukrán kapitányt

Mint arról korábban beszámoltunk segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányát néhány órával azt követően, hogy a Kúria törvénysértőnek minősítette a férfi óvadékkal való bűnügyi felügyeletbe való helyezését.

Kiderült, hogy a szakértők bevonásával folyamatban lévő nyomozásban 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztását közölték hétfőn a 64 éves ukrán férfival a nyomozók.

A Hableány sétahajó pontosan két hónappal ezelőtt, a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet mindössze hét koreai élte túl.

Az újabb gyanúsítás azt jelenti, hogy az ukrán férfit most már nemcsak gondatlanság miatt terheli a felelősség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget Hableányon tartózkodó 35 embernek a borzalmas baleset után, vagy azt teljesen elmulasztotta.

Mivel a ténybeli alap változott, ezért az ügyészség újra indítványozhatja az őrizetbe vett ukrán férfi letartóztatását.

Megkerestük a BRFK, és a Fővárosi Főügyészséget is, hogy  beismerő vallomást tett-e az ukrán kapitány a gyanúsítotti kihallgatása után, és indítványozták-e már a letartóztatását, amint válaszolnak frissítjük a cikket.

Frissítünk!

A rendőrség egyelőre nem válaszolt a megkeresésünkre. A Fővárosi Főügyészség közleményében pedig azt közölte, hogy indítványozták a férfi letartóztatását. Az ukrán hajóskapitány ügyvédje, Tóth M. Gábor azonban elmondta, mi történt ügyfele tegnapi kihallgatása során. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik