Belföld

Őrizetbe vették a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatják ki a Viking Sigyn ukrán kapitányát.

A rendőrség honlapjára feltöltött közlemény szerint a szakértők bevonásával folyamatban lévő nyomozásban Jurij C.-t már őrizetbe is vették a nyomozók az újabb gyanúsítás miatt, a kihallgatása jelenleg is tart.

A Hableány sétahajó pontosan két hónappal ezelőtt, a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet mindössze hét koreai élte túl. Az utolsó női áldozatot azóta is keresik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt folytat nyomozást, amelyben a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az ukrán kapitányt.

Az újabb gyanúsítás azt jelenti, hogy az ukrán férfit most már nemcsak gondatlanság miatt terheli a felelősség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget a baleset után, vagy azt teljesen elmulasztotta.

Megkerestük a Fővárosi Főügyészséget az ügyben, ahol megerősítették, hogy a rendőrség őrizetbe vette az ukrán hajóskapitányt.

Fontos tudnivaló, hogy ha egy ügyben a ténybeli alap változik, – mint történt most ebben az esetben is – akkor újra őrizetbe lehet venni a gyanúsítottat. Ez azt jelenti, hogy az ügyészség újra indítványozhatja az ukrán férfi letartóztatását.

A Kúria szerint törvénysértő volt óvadékkal kiengedni az ukrán hajóskapitányt
Jurij. C. azonban továbbra is bűnügyi felügyelet alatt marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik