Belföld

Putnoki horror: életfogytiglan a gyilkosoknak

A Miskolci Törvényszék a brutális emberölésért két férfit és két nőt ítélt el. Mindannyian fellebbeztek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértéséért, súlyos testi sértésért, bűnpártolásért és kiskorú veszélyeztetéséért emelt vádat.

A vádlottak tavaly februárban, Dövényben a kocsmában szórakoztak, ott kerültek szóváltásba későbbi áldozatukkal, akit élettársával Putnokra vittek.

Az autóban az egyik férfi egy bekészített késsel elvágta a sértett nyakát. Putnokon a lakóház pincéjébe lerángatták az erősen vérző sértettet, és halálra rémült élettársát. A két férfi késekkel, bozótvágóval szurkálták, vagdosták a férfit.

Közben az egyik nő mobiltelefonnal világított a sötétben.

A sértett élettársát kényszerítették, hogy mindezt nézze végig, őt az egyik nő combon szúrta, megöléssel fenyegette. A megölt férfi holttestét az egyik férfi vádlott volt élettársa segédletével szőnyegbe csavarták, majd a vádlott Dövényben lévő ingatlanának emésztőgödrébe dobták.

A Miskolci Törvényszék az ügyészi váddal egyezően mondta ki a vádlottak bűnösségét.

Két férfit életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját egyikük esetében 35 évben, a másiknál 25 évben határozta meg.

A két nő közül az egyiket 25 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, a másikat 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték. Az ügyészség a két férfi és az egyik nő esetében tudomásul vette az ítéletet, a 25 évi szabadságvesztésre ítélt nőnél viszont  életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabásáért fellebbezett. A vádlottak valamennyien fellebbeztek az ítélet ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik