Belföld

Szerepi mérgezés: 3 év fogház két ember haláláért

A férfi által pancsolt szesztől húsz ember került került kórházba.

A Debreceni Járásbíróság ítéletet hirdetett a Szerepen történt tömeges mérgezés ügyében. A Dehir.hu szerint a férfit három év fogházra ítélték. Jó magaviselete esetén büntetése kétharmadának letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra. Büntetésébe be kell számítani az előzetesben töltött időt. Mivel már másfél éve ül, fél év múlva akár szabadulhat is – írja a megyei hírportál.

A pancsolt szeszt gyártó férfi ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

A debreceni férfi a város közelében bérelt tanyán állította elő a  metil-alkoholt tartalmazó szeszes italt, amelytől húsz ember került kórházba Szerepről és a környékről. Közülük ketten haltak meg, a többiek mérgezést szenvedtek. Hárman súlyos állapotban kerültek kórházba, életüket csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Az ítéletet az ügyész és a szeszfőző is elfogadta, így az jogerős. A férfit egy másik bűncselekmény, orvvadászat miatt is szabadságvesztésre ítélték.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik