Belföld

Tömeges mérgezés Szerepen – húszan kerültek kórházba, ketten életveszélyben

Ketten továbbra is életveszélyes állapotban vannak a szerepi mérgezettek közül – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi Regionális igazgatója az MTI-t szerda délelőtt. Korcsmáros Ferenc elmondta:

kedd estére elérte a húszat azok száma, akiket kórházba vittek ismeretlen eredetű, mérgező alkohol fogyasztásának gyanúja miatt.

Három embert hazaengedtek a berettyóújfalui kórházból, mivel a keddi vérvizsgálat nem igazolta a gyanút.

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője kedden azt mondta, mérgezési tünetekkel előbb hat felnőttet és öt gyermeket, majd további öt embert vittek a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházba, illetve a Debreceni Egyetem klinikájára. Valamennyien ismeretlen szertől vagy folyadéktól lettek rosszul. Később hozzátette,  hogy néhányan már hétfőn kórházba kerültek. Kedden még arról tájékoztattak, hogy az érintettek száma tizenkilencre emelkedett.

Az eddigi információk szerint úgy tűnik, hasonló eset történhetett, mint nemrégiben Dámócon, ahol négy ember vesztette életét metil-alkohol mérgezésben, köztük egy mindössze 14 éves fiú.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik