Belföld

Elkapták a tömeges szerepi mérgezés felelősét

Őrizetbe vett a rendőrség egy 47 éves debreceni férfit a Szerepen történt tömeges mérgezés kapcsán. N. Sándor a gyanú szerint a mérgező ital egy nagycserei tanyán készült, a gyanúsított metil-alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával készítette a hamis szeszt, amit aztán eladott az ismerőseinek, akik továbbértékesítették azt.

A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésének vétsége miatt nyomoz, és kezdeményezik a férfi előzetes letartóztatását. Mint írják, a nyomozók széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, számos helyszínen tartottak házkutatást, amelynek részeként több liter ismeretlen összetételű folyadékot, üvegeket és több millió készpénzt foglaltak le.

Az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi Regionális igazgatója szerda délelőtt azt nyilatkozta, hogy az érintettek közül ketten vannak életveszélyes állapotban.  A rendőrség aznap kora délután adott ki közleményt, amelyben azt írják, egy 20 és egy 16 éves fiú, valamint egy 18 éves lány ugyanolyan, eddig ismeretlen összetételű, mérgező italt fogyasztott, amelytől rosszul lettek. Ők kerültek elsőként kórházba. A mentőszolgálat munkatársai aznap további tizenhat személyt szállítottak be, akiknél szintén felmerült a gyanú, hogy fogyasztottak a szeszből.

Egy háromgyerekes, 18 éves lányt lélegeztetőgép tart életben,

A rendőrség csütörtöki tájékoztatásában már az szerepel, hogy a három fiatalon túl további tizennyolc ember szorult ellátásra, vagyis összesen huszonegy ember szenvedett mérgezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik