Belföld

Megállt a mozdonnyal és elsétált a vasutas, amikor megtudta, hogy ki akarják rúgni

Megírtuk, hiába várták június 2-án a vasútrajongók a ritka mozdonyt, amely miatt sokan jegyet váltottak a Déli pályaudvartól Tapolcára közlekedő vonatra. Székesfehérvártól egy Nohab típusú mozdonynak kellett volna vontatnia a vonatot, de ez végül nem jött össze, mégpedig azért nem, mert két vasutas összeveszett azon, hogy melyiküknek kellene vezetnie – számolt be a hírről korábban az RTL Klub Híradója. Az egyik mozdonyvezető a MÁV utasítása ellenére nem engedte be a kollégáját a fülkébe, ragaszkodott ahhoz, hogy ő vezessen.

A vasúttársaság kivizsgálta az esetet és az RTL Klub Híradója szerint végül úgy döntöttek, hogy várhatóan elbocsájtják az engedetlen vasutast, aki ezt hétfőn kora este tudta meg. Éppen akkor, amikor egy vasúti pályát vizsgáló mérőkocsit szállított Magyarbólyba.

A  mozdonyvezető annyira kiakadt a rossz hír hallatán, hogy megállt a mozdonnyal, leszállt róla és elment.

A vasutas egy fővágányon állt meg, ezért Pécs külvárosán nem tudtak áthaladni egyenesen a vonatok, kerülgetni kellett a Nohabot. Ezzel ugyanis nem lehet csak úgy elállni az útból, viszont Pécsen nem volt olyan mozdonyvezető, aki vezethette volna a ritka vonatot. Végül Budapestről ment le két vasutas Pécsre, akik elálltak a mozdonnyal. A MÁV azt ígérte, szombaton pótolják a vasárnap elmaradt utazást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik