A következő élő közvetítés része Az MSZP egyhangú döntést hozott, a Jobbik megmagyarázta

Lemond az LMP teljes elnöksége

Az eredményeket látva tartott az elnökség egy ülést, és teljes egyetértésben úgy döntöttek, hogy egységesen lemondanak – hangzott el az LMP sajtótájékoztatóján. Megköszönték mindenkinek, aki élt a szavazati jogával, és gratuláltak mindazoknak a képviselőknek, akik mandátumot nyertek az EP-ben. Egy pozitívumot el tudnak mondani, szerintük az LMP egy valódi sorskérdést állított a kampány központjába – a klímaváltozás kérdését –, amit sikerült is bevinniük a magyar közbeszédbe, de sajnos nem tudták szavazatokra váltani.

Demeter Márta szerint ki kell értékelniük, hogyan lehet a fontos üzeneteiket hatékonyabban eljuttatni az emberekhez.

Az első szó az alázaté, látszott, hogy a választók megbüntették az ellenzéki pártokat a 2018-as fiaskó miatt, így az LMP-t is

– mondta Vágó Gábor. Szükség van arra, hogy az ökopolitikai rendszerkritikát Magyarországon is sikerre vigyék, szerinte alaposan végig kell gondolni, hogy ezt hogy lehet ezt hitelesen átvinni.

Most ez nem sikerült, de aprólékos munkával le kell küzdeni a hitelességi válságot.

– fogalmazott.

A párt nem oszlik fel a kudarc után. Vágó úgy véli, hogy a nagy szavazóveszteség ellenére sem nullázódott le az LMP, továbbra is szükség van zöld alternatívára, csak most nem őket bízták meg ezzel a választók.

A Vágó Gáborral a lemondás után készített interjúnkat itt olvashatja:

Vágó Gábor: „Most addig látok előre, hogy sétálok egy nagyot”
Az elmúlt napokban hogy érezte, benne volt ez az eredmény a pakliban? Benne. Amikor elvállaltam az elnökséget, akkor tudtam, hogy ez benne van a
Fotó: Farkas Norbert /24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik