Belföld

„Megölök mindenkit, aki mentőt mer hívni” – mondta, miután elrántotta a horgász nyakán a kést

Az elkövető a fiatal kora óta rendszeresen fogyasztott szeszes italt. Horgászbódéja volt a Széki-tónál, amely M.Zs. bódéja közelében volt. Az elkövető és M. Zs. 15 éve ismerték egymást, több alkalommal is együtt italoztak. Az állandó jövedelemmel nem rendelkező elkövető rendszeresen alkoholt, cigarettát kéregetett a horgászoktól. Amikor az ominózus nap megjelent a tónál, a stégénél tartózkodó férfitól ismét italt kért, aki meg is kínálta.

A férfi berúgott és lefeküdt az egyik horgász bódéja mellett lévő kempingágyra. Innen figyelte, hogy a horgász miként tisztítja a társától kapott halat. Megjegyzéseket tett, majd azt mondta, hogy megmutatja, „hogyan kell itt halat pucolni”, nyitott pengéjű zsebkésével a horgász mögé lépett, megfogta a vállát, és egy hirtelen mozdulattal közepes erővel elrántotta a nyakán a kést, mellyel 8 cm hosszúságú metszett sérülést okozott.

A horgász a csuklójánál megfogta a támadóját, majd hanyatt lökte, és kérte a többieket, hogy hívjanak mentőt. A támadó ismét magához vette a kést, felállt, és a helyszínen tartózkodók felé azt mondta, hogy „megölök mindenkit, aki mentőt mer hívni!”.

M.Zs. beszállt K.R. tanúval a kocsijába, és a kórházba indultak. Útközben értesítették a mentőket, és útközben Ajka belterületén átszállt a mentőautóba. Eközben az elkövető a helyszínen maradt K.L. -t követte. A horgász észrevette a késsel hadonászó embert, és vízbe lökte a stégről. Az elkövető ezt követően a horgász bódéjához ment, ahol lefeküdt és elaludt.

A Veszprémi Törvényszék emberölés kísérlete és garázdaság bűntette miatt 4 év 10 hónap börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a késelőt azzal, hogy a a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható leghamarabb feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett. A Győri Ítélőtábla a mai napon megtartott nyilvános ülésen az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatta, a garázdaság bűntetteként értékelt cselekményt emberölés előkészületének minősítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. Az ítélőtábla rögzítette, hogy a támadó által elkövetett két cselekmény nem két külön, hanem egymásra épülő cselekménysor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik