Belföld

Gajdics Ottó: együtt tudunk velük élni, mint száraz kutyapiszokkal az árokparton, csak ne hívjuk őket családnak

Összevonták a két jobboldali hírcsatornát, így a megszűnő Echo Tv-ből a Hír Tv-re költözött a Sajtóklub, amelynek hétfői adásában nem kisebb jelentőségű dolognak szenteltek perceket, mint az IKEA olaszországi részlegének Twitter-bejegyzése. A bútoráruház bejegyzésében arra a veronai „családvédő” konferenciára reflektált, amelyen Novák Katalin államtitkár és Matteo Salvini olasz belügyminiszter is részt vett, és amelynek felszólalói kirohanásokat intéztek az azonos neműek kapcsolata, a radikális feminizmus és az abortusz ellen.

Az IKEA videójának üzenete: „nem kell ahhoz konferencia, hogy tudjuk, mi a család”. „A család az, akivel megosztod az ágyadat, az asztalodat, a fogkefetartódat. A család az, aki ismeri a wifi-jelszót, aki nem csinál problémát abból, hogy a vécédet használja, és a vécékefédet is. A család, aki megjön, anélkül, hogy előtte szólna, aki azt mondja, ma este én főzök, a család, akitől otthon érzed magad.”

Erre komoly anekdotázás kezdődött, Huth Gergely azt a történetet elevenítette fel, amikor egy ízben megpróbált összeszerelni egy rengeteg darabból álló IKEA-ágyat, Bencsik András pedig levezette, hogy sorkatonaként egy sor másik férfival közösen használta a vécét, mégsem tekintette őket a családjának. A legnagyobb érdeklődést azonban Gajdics Ottóból váltotta ki a hír, annak is az a része, hogy a film közepén egy heteroszexuális, majd egy leszbikus pár is feltűnik.

A Magyar Idők egykori főszerkesztője alapvetően liberális ember, eleve azzal indít, hogy

éntőlem úgy üzekednek az IKEA-sok, ahogy akarnak, azzal, akivel akarnak.

Mindössze egy apró kiegészítése volt ehhez:

Csak ne nevezzék családnak. A családnak a Bibliától kezdve rengeteg nagyon szép, nagyon pontos meghatározása van. Ez, amit ők mondanak, egyáltalán nem tartozik közé, és nem is kell, hogy közé tartozzanak, mert mi toleránsak vagyunk, mi befogadók vagyunk, mi együtt tudunk velük élni, úgy, ahogy a száraz kutyapiszokkal az árokparton, még csak fel sem rúgjuk őket, éljenek úgy, ahogy akarnak, csak bennünket hagyjanak békén.

A családfilozófiai fejtegetés itt nézhető meg, nagyjából a 10. perctől teljesedik ki:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik