Belföld

Megint megmenekült a legnagyobb magánnyugdíjpénztár

Egy hete írtuk, hogy bajban a legnagyobb magánnyugdíjpénztár. Az előírás szerint március végéig el kell érniük, hogy a tagok legalább 70 százaléka rendszeresen fizessen tagdíjat. A Horizont magánnyugdíjpénztárnál azonban egy hete még csak 63 százalékon állt a mutató.

Bajban a legnagyobb magánnyugdíjpénztár
A hónap végéig fel kell mutatniuk a 70 százalékos tgadíjfizetési arányt. Még 7 százalék hiányzik.

Csütörtökön a nyugdíjpénztár levélben is értesítette tagjait, hogy időközben meglett a 70 százalékos tagdíjfizetési arány. Sőt, a weboldalukon található mutató szerint már 72 százalékon állnak már.

A magánnyugdíjpénztáraknál két olyan hónap után kell lehúzni a rolót, amikor az előző hat hónap átlagában nem érték el a 70 százalékos rendszeres tagdíjfizetési arányt. A Horizontnak 36 ezer tagja van, ezzel bőven piacvezetőnek számít a megmaradt négy pénztár közül az 56 ezres magánnyugdíjpénztári szférában.

Éves tagdíjuk mindössze 2400 forint, a működési támogatás pedig 9600 forint (itt is emelkedett a fizetők aránya, a múlt heti 52 százalék helyett már 59 százalékon áll a mutató). Egyiket sem kötelező befizetni, de ha a tagok azt akarják, hogy fennmaradjon a pénztár, akkor nincs más választásuk.

Kiemelt kép: horizontmagannyugdijpenztar.hu/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik