Belföld

Fidesz: Magyarország nem mindenkié

Mint mi is beszámoltunk róla, vasárnap délután zászlót bontott Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa nevű mozgalma. Itt a polgármester többek között arról is beszélt, hogy vissza akarják szerezni a nemzet fogalmát a kormánypártoktól, mert azok kisajátították és kiüresítették azt.

Márki-Zay Péter: A pártállam vezetői magánrepülőiken fognak elmenekülni
Zászlót bontott a hódmezővásárhelyi polgármester mozgalma. Beszédet mondott Hadházy Ákos, aki szerint a Fidesz el fogja csalni az EP-választást; és Lukácsi Katalin is, aki az összefogás fontosságát ecsetelte.

Az eseményen a mozgalom két másik prominens tagja, Hadházy Ákos és Lukácsi Katalin is beszélt arról, hogy egyesíteni kell azokat az embereket, akiket nem Orbán Viktor gyűlölete tart össze, hanem az, hogy tenni akarnak együtt valamit Magyarországért, ezért nevezték el Mindenki Magyarországának a mozgalmukat.

A Fidesz nem sokat várt a válasszal, ezt a közleményt juttatták el az MTI-hez:

Ma délután Márki-Zay Péter unokatestvérével, Hadházy Ákossal bejelentette a legújabb ellenzéki párt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom létrejöttét. Mi azonban, ahogyan eddig, ezután is azért fogunk dolgozni, hogy ez az ország a magyarok Magyarországa legyen. A közeledő választások tétje, hogy Magyarország mindenkié, vagy csak a magyaroké lesz. Amennyiben a Márki-Zayhoz és Hadházyhoz hasonló elvtelen, a hatalomért bármire képes megélhetési politikusok lehetőséget kapnak, az első adandó alkalommal elárulják és kiszolgáltatják az országot.

Tehát a kormánypárt a Mindenki Magyarországa Mozgalmat igyekszik a bevándorláspárti skatulyába tolni, attól függetlenül, hogy Márki-Zayék egyáltalán nem a bevándorlásról beszéltek, hanem arról, hogy a megosztott magyar társadalmat akarják újraegyesíteni.

Kiemelt kép: MTI/Mátyus Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik