Belföld

A tram-train miatt cserélik Tiborczék lámpáit Hódmezővásárhelyen

Az ok egyszerű: sötét van.

Több városban le kell cserélni azokat a lámpatesteket, amelyeket a korábban Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios helyezett ki uniós pénzből – írja a hvg.hu.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester Facebook-oldalán közölte: múlt csütörtökön arról tájékoztatták, amikor a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. képviselőjével tárgyalt, hogy nem megfelelő a közvilágítás a fényerősség és az egyenletesség szempontjából, ezért új lámpákat kell felszerelni a tram-train (a várost Szegeddel összekötő villamos) útvonalán. A városvezető hozzátette: a forgalmasabb csomópontokban a beérkező lakossági jelzések miatt szintén kicserélik a lámpatesteket, a város költségére.

A lap emlékeztet, hogy Hódmezővásárhely volt az a város, ahol a miniszterelnök vejének volt cége a semmiből előtűnve közbeszerzést nyert a közvilágítás korszerűsítésére, majd több önkormányzat is az Elios közreműködésével szereltetett LED-lámpákat. Számos esetben az uniós korrupcióellenes hivatal, az OLAF is vizsgálódott a szerződések ügyében, a magyar nyomozóhatóság azonban lezárta az ügyet.

Így csalt Orbán vejének cége – megszereztük az OLAF jelentését
A szervezett bűnözés feltételeinek is megfelelhet az a szisztéma, amit az unió csalás elleni hivatala feltárt az Elios-ügyben.

Megjegyzik: már Vácon és Szombathelyen is cserélik az Elios által felszerelt lámpatesteket, Hódmezővásárhelyen pedig kiszámolták, hogy a beígért 35 százalékos költségcsökkenés helyett csak 20 százalékkal lett olcsóbb a közvilágítás a városban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik