Belföld

A városvezetés támogatásával rendez Veszprémben Marton László

„Mindnyájan Isten gyermekei vagyunk” – védte a színházigazgató a szexuális zaklatásokkal vádolt rendezőt.

Alig két héten belül két premierje lesz Veszprémben Marton Lászlónak, a Vígszínház egykori igazgatójának, akinek azután kellett távoznia a Vígből, hogy több nő is arról beszélt: a rendező hatalmi helyzetét kihasználva közeledett feléjük.

A Magyar Narancs bukkant rá arra az interjúra a kultura.hu-n, amelyben Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója Marton felkéréséről beszélt. Ebből az is kiderül, hogy a rendező „rehabilitálásában” a város fideszes többségű vezetése is tevékenyen részt vett.

Az interjúban rendkívül megértően viszonyulnak a szexuális zaklatásokkal vádolt Martonhoz, „az alkotót ért tavalyi támadásokról” beszélnek. Oberfrankot arról kérdezik, mi a véleménye a városban élőknek arról, hogy a történtek után Marton két darabot – a Tartuffe-öt és Márai Sándor Hallgatni akartam című művét – rendezheti a helyi színházban. „Azok az emberek, akik fontosak számomra – illetve a fenntartó, a városvezetés is – támogatásukról biztosítottak” – feleli a színházigazgató.

Oberfrank azt mondta: a próbafolyamat előre haladtával erősödött benne az érzés, hogy minden szempontból jó döntést hozott, és emberileg is azt gondolja, hogy nem tehettek másképp.

Az internet világa, a mai durvuló hangnem sok embert ránt le felelőtlenül a pokolba, bárki bárkit kíméletlenül tönkre tehet, ezért fokozott a felelősségünk abban is, hogy megtaláljuk a másikat, kezet nyújtsunk, és fölemeljük egymást. Mindenki hordoz sebeket, és mindnyájan Isten gyermekei vagyunk

– vette védelmébe a veszprémi színházigazgató Martont. (Fotó: MTVA / Zih Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik