Kultúra

Elült a vihar, visszatér a szakmába Marton László

Marton László kész újrakezdeni a szexuális zaklatási botrányba beleroppant karrierjét, már csak rendeznivalót kell neki találni.

Marton László túltette magát a szexuális zaklatási botrányon, és készen áll a visszatérésre, már csak az a kérdés, mi lesz a rehabilitált rendező első munkája. A korábbi hírekben a Veszprémi Petőfi Színház és a Rózsavölgyi Szalon is felmerült, mint potenciális munkaadó, most úgy tűnik, utóbbi lesz a befutó, Zimányi Zsófia, a Rózsavölgyi Szalon vezetője legalábbis erről beszélt a Független Hírügynökségnek, míg a Petőfit igazgató Oberfrank Pál korainak tartotta erről nyilatkozni.

Zimányi arról számolt be, hogy valóban zajlanak a tárgyalások Martonnal, már csak azon múlik a következő lépés, hogy találnak-e megfelelő darabot a Vígszínház egykori főrendezőjének. A Szalon vezetője nem tart az esetleges negatív kritikáktól Marton alkalmazását illetően, szerinte ugyanis a Marton elleni hadjárat igazságtalan volt, és a közönséget úgyis a művészi teljesítmény érdekli. 

Marton László karrierje, mint ismeretes, abba bukott bele – ezek szerint nem véglegesen – hogy Harvey Weinstein botrányai kapcsán Sárosdi Lilla, majd további színésznők szexuális zaklatással vádolták meg, kiderült, sokan évek óta tudtak Marton viselt dolgairól, egy kanadai színház hasonló zaklatás miatt szakított meg vele minden kapcsolatot. A rendező később bocsánatot kért. A tavalyi év legtöbbet emlegetett, felforgató botrányáról idővonalunkon tudhat meg mindent:

Hollywoodot térdre kényszerítette a zaklatási botrány, és a magyar színészvilág is kezd felébredni
Idővonalon szedtük össze a legfontosabb eseményeket, mivel lassan követhetetlen hogyan jutottunk el Harvey Weinsteintől és Marton Lászlótól Kevin Spacey-ig vagy éppen Kerényi Miklós Gáborig és Dustin Hoffmanig.

Kiemelt kép: MTI/Czimbal Gyula

Ajánlott videó

Olvasói sztorik