Belföld

Javult a káptalanfai lövöldözésben megsérült 3 éves kislány állapota

Javult a káptalanfai tragédia során megsérült 3 éves kislány állapota – mondta a 24.hu-nak Dr. Skaliczky Zoltán idegsebész, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szervezési igazgatója. Azt azonban csak később lehet megmondani, hogy teljes életet tud-e majd élni a kislány a történtek után.

Még altatás alatt van a kislány, de javult az állapota. Azt azonban továbbra sem lehet tudni, hogy maradandóak-e a sérülései. Ezt csak akkor lehet megmondani majd, ha felébred

– mondta Skaliczky Zoltán.

A Veszprém megyei településen egy 57 éves bécsi férfi múlt csütörtökön a tőle Káptalanfára hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál előbb szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A meghalt férfi testvére elmondta, hogy a férfi háromszor is rálőtt a volt élettársára, amikor berohant a meglőtt apjához. Az osztrák férfi ezt követően a lány édesanyját lőtte meg, a golyó átment a száján, majd a férfi tüzelt az asszony ölében levő kislányra is.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság akkori közlése szerint a támadásban egy 52 éves férfi – az élettárs édesapja – a helyszínen meghalt. Az élettársat és hároméves húgát életveszélyes, míg édesanyjukat súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A hároméves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel szállították át Veszprémből a győri kórházba, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitt 22 éves nőt, az elkövető élettársát továbbra is intenzív osztályon ápolják, de állapota már nem életveszélyes.

A lövöldözésben súlyosan sérült 40 éves édesanyjukat előbb a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban műtötték meg, ahonnan arc- és állcsont sebészeti műtétre Budapestre vitték – tájékoztatott Dávid Gyula, a veszprémi kórház főigazgatója. A nő saját felelősségre elhagyhatta a kórházat, és visszatért a rokonokhoz Káptalanfára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik