Belföld

Kritikus a káptalanfai tragédiában megsérült 3 éves kislány állapota

Továbbra is életveszélyes állapotban van a káptalanfai lövöldözésben megsérült kislány – tájékoztatta Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója hétfőn az MTI-t.

A Veszprém megyei településen egy 57 éves bécsi férfi múlt csütörtökön a tőle Káptalanfára hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál előbb szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság akkori közlése szerint a támadásban egy 52 éves férfi – az élettárs édesapja – a helyszínen meghalt. Az élettársat és hároméves húgát életveszélyes, míg édesanyjukat súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A hároméves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel szállították át a győri kórházba, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták.
A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitt 22 éves nőt, az elkövető élettársát továbbra is intenzív osztályon ápolják, de állapota már nem életveszélyes – közölte Káldy Zoltán orvosigazgató.

A lövöldözésben súlyosan sérült 40 éves édesanyjukat előbb a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban műtötték meg, ahonnan arc- és állcsont sebészeti műtétre Budapestre vitték – tájékoztatott Dávid Gyula, a veszprémi kórház főigazgatója. A nő saját felelősségre elhagyhatta a kórházat, és visszatért a rokonokhoz Káptalanfára.

Az osztrák oe24.at beszámolója szerint a vérfürdőt rendező Johann-Wolfgang M. biztosítási ügynökként dolgozott és Bécs egyik kertvárosi részén, a 22. kerületben kimondottan jó körülmények között élt, és egy Cabrióval közlekedett a városban.

A lap szerint a férfi egy bárban vagy abban a szállodában ismerkedett meg O. Szabinával, ahol a lány dolgozott. A szóbeszéd szerint azért támadt a családra, mert nem tudta feldolgozni, hogy folyamatosan kihasználják, és elhagyta a fiatal lány. Amikor berontott a házba, tüzet nyitott. A hajánál fogva kirángatta a volt élettársát a ház udvarára, majd hátba lőtte.

Egyszerűen szörnyű volt, amikor az őrült osztrák a házunkba rontott. Ez maga volt a pokol

– nyilatkozta egy szemtanú. Az osztrák férfi a kutyájával és saját magával is végzett a vérfürdő után.

A megölt családfő testvére szerint az osztrák férfi este kilenc óra után ment oda a házhoz, amikor a gyerekek már aludtak. Mikor megérkezett bedobott egy Molotov-koktélt az ablakon. A tűzben az egyik kislány keze is megégett.

Az illető kifeszítette a már kulcsra zárt ajtót, majd bement a házba, odaugrott a testvéremhez, akit fojtogatott, aztán dulakodtak. A testvérem kapott sorozatban három golyót, mellbe meg hasba lőtte az illető, aztán a negyedik golyó végzett vele. Amíg össze nem esett a testvérem, ütötte-verte a férfit, mert nem akarta beengedni a szobába a családjához, védelmezte a gyerekeit. A testvérem azt kiáltotta a feleségének, hogy azonnal tegye ki a gyerekeket az ablakon, mert már nem tud semmit tenni. Ezek után összeesett és meghalt

– nyilatkozta a megölt férfi testvére, a veol.hu-nak.

A meghalt férfi testvére elmondta, hogy a férfi háromszor is rálőtt a volt élettársára, amikor berohant a meglőtt apjához. Az osztrák férfi ezt követően a lány édesanyját lőtte meg, a golyó átment a száján, majd a férfi rálőtt az asszony ölében levő kislányra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik