Belföld

Száz régi dolgozóját küldi el karácsony előtt az Állami Számvevőszék

Szerintük ez „együttműködésre és kölcsönös párbeszédre alapozott lehetőség”, ami hozzájárulhat „a munkahelyi kiégés elkerüléséhez”.

Az Állami Számvevőszék csaknem száz régi dolgozója kapta meg múlt pénteken Domokos László elnök karácsonyi jókívánsága mellett az elbocsátásáról szóló levelet – írja a Népszava.

Tájékoztatom, hogy az Országgyűlés elfogadta az Állami Számvevőszékről, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Egyúttal mellékelten megküldöm a munkáltató által az Ön részére megajánlott, a jogviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetéséről szóló megállapodást

– állt az osztályvezetők által kiküldött üzenetekben. Az is kiderült, hogy az „ajánlat” csak december 19-ig él, vagyis azok kaphatják meg a közös megegyezéssel járó pénzeket, akik szerdán a munkaidő végéig három példányban aláírva beviszik a „közös megegyezésről” szóló papírokat. Aki ezt nem teszi meg, az rosszabbul is járhat, hiszen a múlt héten elfogadott törvénymódosítás szerint az ÁSZ elnöke januártól egyoldalúan módosíthatja a kinevezéseket.

A Népszava megkeresésére a számvevőszék sajtóosztálya megerősítette, hogy „együttműködési és elhelyezkedési ajánlat keretében” mintegy száz dolgozónak ajánlották fel a „közös megegyezés” lehetőségét, és hozzátették, hogy számos eszközzel támogatják sikeres elhelyezkedésüket.

Az együttműködésre és kölcsönös párbeszédre alapozott lehetőség teljes mértékben figyelembe veszi az érintett munkatársak mentális és szakmai érdekeit, hozzájárul például a munkahelyi kiégés elkerüléséhez, valamint az új karrierlehetőségek megtalálásához

– állítja a sajtóosztály. (Illusztráció: MTVA bizományosi / Róka László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik