Élő Belföld

Az MTVA-tól a Hír TV-hez mentek, majd „propagandaturnéra” indultak a tüntetők

A teljes parlamenti ellenzék (a Mi Hazánk kivételével), valamint a Momentum Mozgalom hétfőre is demonstrációt hirdetett az állami média Kunigunda utcai székháza elé, „Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon!” címmel. „Nem hagyjuk, hogy a közmédia a kormány eszköze legyen és azt bárki ellen használják” – áll felhívásukban, amelyben azt a kérdést is felteszik: „Milyen ország az ahol a közmédia nem olvassa be az ellenzéki követeléseket?”.

Itt a vége

Alig van már tüntető az MTVA székháznál, így az élő közvetítésünk a végéhez érkezett. Holnap jövünk a legfrissebbekkel, addig is címlapunkon megtalálnak minden fontosat a hétfői történésekről.

Úgy tűnik, hogy vége

Hatalmas a tanácstalanság a Mediaworksnél, a tömeg nem túl lelkes és kezd szétszéledni. A Momentum visszasétál az MTVA-hoz, de csak pár százan tartanak velünk. Ott viszont már nem történik semmi.

Füst, öt pont

A Mediaworks előtt előkerültek a momentumosok füstgránátjai, de nem dobják el, hanem tartják azokat. Megint felolvassák az öt pontba szedett követeléseket. „Lassan megtanulom” – írja kollégánk.

Rengeteg rendőr a Mediaworksnél

– jelentette kollégánk. A Mészáros Lőrinc által a fideszes médiaholdingnak adományozott kiadó egyébként az egykori Népszabadság helyén székel, a Bécsi úton.

„Ki nem ugrál, Schmidt Mária, hej-hej”

– skandálják a tüntetők a Flórián térnél, ahol a Figyelő szerkesztőségébe botlottak.

Némi kavarodás volt, mert bemondták a Ripost előtt, hogy a 888-at is meglátogatják, de kiderült, hogy az nagy kitérő lenne, mert bár annak a kiadója a Perc utcában van, a szerkesztőség valójában az Alagút utcában. Most már a Mediaworkshöz mennek.

Kitérő

A Szentendrei útról balra kanyarodtak az AKG épülete után, kis utcákon sétálnak, valószínűleg egy másik fideszes médium székházához.

Eközben az MTVA-nál

Az MTVA székháznál a néha megszólaló skandálást leszámítva már akkora az élettelenség, hogy a rendőrök is lazsálnak az épület szélén – jelentik a helyszínről.

A Szentendrein vonulnak

A Szentendrei úton vonulnak a tüntetők, a Hír TV-től indultak a megyei lapokat kiadó Mediaworks Bécsi úti székháza felé. Körülbelül ezer ember sétál a Flórián tér felé, az arra haladó három sávot foglalják el, a másik irányba közlekedhetnek az autók. Sokan egyetértően dudálnak.

Ottani tudósítónk szerint még az MTVA székháznál is maradtak mintegy ezren.

A momentumosok a Hír TV-től a Mediaworkshöz indulnak

“Propagandaturné” – skandálják. A Mészáros Lőrinc-féle lapkiadó székháza amúgy a Bécsi úton van, a Szentendrei úton indultak el arra.

Közben a jobbikosok vezetésével elindult emberek visszatértek az MTVA székházhoz, ahol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az épületre vetít.

Felolvassák az öt pontot a Hír TV előtt a tüntetők

Nemes Balázs, a Momentum szóvivője azt mondja, van még pár médium, ahova elvihetik követeléseiket. Szerinte kötelessége lenne a médiának biztosítani, hogy manipulálás nélkül bemutathassa az ellenzék a politikai álláspontját.

Közben a székház előtt azt skandálják, hogy „hazudik a tévé”.

Itt sincs öt pont

A tüntetők a Hír TV-ben akarták beolvastatni ötpontos petíciójukat, amit az MTVA elutasított. Itt is nemet mondtak nekik – jelentette tudósítónk.

Olvasói sztorik