Belföld

Ózdi kettős gyilkosság: kiengedték a kórházból az áldozatok édesanyját

Kiengedték a kórházból azt a 43 éves ózdi nőt, akinek egészen brutális kegyetlenséggel végezte ki két fiát az élettársa másfél héttel ezelőtt. Az asszonynál a mellkasból lefelé hatoló szúrás jelentette a legnagyobb veszélyt, amely a tüdő alsó lebenyét és a májat is károsította. A 24.hu megtudta, hogy a két életmentő műtéten is áteső anyuka jobban van, és elhagyhatta az ózdi kórházat. Ezt megerősítette lapunknak Dr. Kovács Sándor, az Almási Balogh Pál Kórház orvos-igazgatója is.

Az édesanyán és az elkövetőn is két-két életmentő műtétet kellett végrehajtani. Egyikük sincs már a kórházunkban. A nő már hazamehetett, a letartóztatásban lévő elkövető pedig a hatóság kezére került. Őt a tököli rabkórházban ápolják tovább

– mondta lapunknak Kovács Sándor.

Az ózdi férfi azért került kórházba, mert magával is végezni akart, miután megölte 18 és 16 éves nevelt fiait. Előbb nyaki sérüléseket okozott magának, majd mellkason szúrta magát. Mivel jobban van, így már csak utókezelésre szorul. Megkerestük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivőjét, Barkó Tamást, hogy megtudjuk, hol tart jelenleg a nyomozás, az alábbi választ kaptuk:

A nő részletes nyilatkozatot tett az ügyben. A gyanúsított annyit mondott, hogy ő volt, de az egészségi állapota miatt részletes beismerő vallomást még nem tett. Szakértők vizsgálják az eset körülményeit.

Ha beigazolódik a letartóztatásban lévő nevelőapa bűnössége akkor 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik