Belföld

Betegágyánál tartóztatták le az ózdi kamaszok gyilkosát

Az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban tartották a kényszerintézkedésről döntő tárgyalását annak az ózdi férfinak, aki brutális kegyetlenséggel kivégezte a nevelt fiait hétfőn. A kettős gyilkossággal gyanúsított férfi délelőtt tíz órakor kezdődő meghallgatása pár perccel dél után ért véget. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője, Barkó Tamás lapunk megkeresésére azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró a legszigorúbb kényszerintézkedésről határozott.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően szökés, elrejtőzés, bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének a veszélye miatt elrendelte a férfi 30 napos letartóztatását

– mondta lapunknak Barkó Tamás járási ügyészségi vezető ügyész, hozzátéve, a férfi beismerte ugyan a bűnösségét, ám túl sokat még nem tudott mondani az állapota miatt.

Ha beigazolódik a férfi bűnössége akkor 10 évtől 20 évig terjedő vagy akár életfogytig tartó börtönt is kaphat. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, valamint a bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetné a nyomozást, valamint az is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Az ózdi férfi azért került kórházba, mert magával is végezni akart miután megölte a 18 és 16 éves nevelt fiát. Ahogy a gyerekek édesanyján úgy a kamaszokkal végző férfin is életmentő műtétet kellett végrehajtani. Dr. Bélteczki János, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója a Borsodonline megkeresésére elmondta, hogy van a fiúk édesanyja és az elkövető.

Mindketten az intenzív osztályon fekszenek, az asszonyon és a férfin is, két-két órás életmentő műtétet kellett végrehajtani. Mesterséges kómában, lélegeztető gépen tartva gyógyították őket az orvosok. A műtét másnapján a kómából kihozták őket, a saját légzés beindult, az állapotuk kielégítő. A 43 éves asszony esetében a mellkasból lefelé hatoló szúrás jelentette a legnagyobb veszélyt, amely a tüdő alsó lebenyét és a májat is károsította. Az elkövető nyaki tájon felületi sérüléseket okozott magának, viszont a mellkas átszúrása után a tüdejét roncsolta

– mondta a főigazgató.

A fiúk az anyjukat védték, amikor mostohapjuk hidegvérrel megölte őket. Az éjszakai dulakodásra senki nem figyelt fel a környéken.A férfi a vérontás után bezárta a bejárati ajtót, a kulcsot párnája alá rejtette. Onnan vette el később a megkéselt anya. Miután kijutott a házból segítséget kért az egyik szomszédtól. A férje amikor látta, hogy párja segítséget kap, elrejtőzött. Amikor kiérkeztek a rendőrök, hosszú percekig keresték, önmagával is végezni próbált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik