Belföld

Milliárdokkal tartozik, de luxusfizetéseket osztogat a kukaholding

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. ugyan nem tud elszámolni gazdálkodásával, de még az egyszerű irodisták átlagfizetése is meghaladja a havi félmillió forintot a Zoom.hu cikke szerint.

Bár 2017-es beszámolója a mai napig nincs az NHKV Zrt.-nek, a honlapjukon közzéteszik munkavallóik juttatásait. Az adatok alapján

az egyszerű munkavállalók átlagfizetése az idei harmadik negyedévben 505 387 forint volt, amit kiegészített a havi 31 ezer forintos cafeteria juttatás. 

A céget jelenleg Vásárhelyi Tibor Pál vezérigazgató-helyettes vezeti – az ő bruttó bére havi 950 ezer forint volt, míg a hét igazgató havi 944 ezer forintot kapott. A cég létszáma idén némileg csökkent: míg 2017 utolsó negyedében 169 alkalmazottjuk volt, addig az idei harmadik negyedévre ez a szám 155 főre csökkent.

Biztos lehetett abban a négyfős nyírségi cég, hogy megkapja a kukaholding pénzbehajtó bizniszét
A nagykállói kocsmaépületbe bejegyzett vállalkozás azelőtt kötött szerződést alvállalkozóival, hogy megnyerte volna a kukaholding tenderét. De a szemétdíjat csak az országgyűlési választás másnapjától engedte beszedni.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik