Belföld

A kukaholding elárverezi szemetét

Hatalmas mennyiségre lehet licitálni az elektronikus árverésen.

A kukaholdingként emlegetett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. elektronikus árverésén bálázott PET palackra, fóliára, üvegre és papírra lehetett licitálni – írja a Napi.hu, amely szerint 95 tonna PET palack kikiáltási ára 5 millió, 200 tonna vegyes papíré 3,6 millió forint.

Már volt több szemét-licit, a Napi.hu az NHKV oldalán átnézte az  árverési eredményeket és arra jutott, hogy ritkák a hatalmas csaták a hulladékokért. Az egyik leggyakoribb győztes az ARW Magyarország Kft., amelynek tavaly óta többségi tulajdonosa a kormány stratégiai partnere, a francia Veolia.

Az NHKV-nek az ilyen árverésekből havonta akár több tízmillió forintos bevétele lehet, miközben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók és alvállalkozóik napi szintű anyagi gondokkal küzdenek. 

Csepregi István, a Köztisztasági Egyesülés igazgatója a Napi.hu-nak azt mondta, döntően a pénzhiány okoz gondokat, javaslataikat elküldték a minisztériumnak, a közszolgáltatók és alvállalkozóik számára megoldás lehet a bevételek növelése, vagy az adminisztratív és pénzügyi terheik csökkentése.

Szemléletformálásra egymilliárdot költ a kukaholding, csak épp összeomlott a szemétszállítás
Uniós pénzből folyt kommunikációs kampány a szelektív hulladékgyűjtés erősítésére. Prezentáció kontra élet.
Kirendelték a fővárosi kukásautókat az agglomerációba
Budapesten a szelektív- és zöldhulladék-szállításban van csúszás, de most máshol nagyobb a baj.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik