Belföld

Élete végéig börtönben marad az osztálytársát agyonverő, benzinnel lelocsoló és felgyújtó ladi férfi

Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2016 januárjában olyan súlyosan bántalmazta  ismerősét, hogy a férfi belehalt sérüléseibe.

Az áldozat 2015. karácsonyán Kaposvárra indult meglátogatni hozzátartozóit, de amikor kerékpárja Ladon meghibásodott, egy ismerősénél hagyta. Január elején tért vissza a faluba a bicikliért. Betért a helyi presszóba is és italozni kezdett. Találkozott a volt osztálytársával, akivel együtt folytatták az ivást. Amikor a presszó bezárt a vádlott otthonában ittak tovább.

A házban azonban  összevesztek. A férfi ezt követően felvett egy téglát és fejbe vágta az ismerősét. A férfi az ütés erejétől a földre zuhant, de a férfi ekkor sem hagyta abba a bántalmazást. Acélbetétes bakancsával legalább három alkalommal arcba rúgta, mellkasát pedig legalább öt alkalommal, nagy erővel megrúgta, illetve megtaposta. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A gyilkos meg akart szabadulni a holttestétől, ezért azt a lakásban benzinnel lelocsolta és meggyújtotta. A holttest azonban nem égett el, ezért elásta a melléképületben, a sértett tárgyait pedig egy közeli kútba dobta.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt, mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a büntetéskiszabás felülbírálata során úgy látta, hogy a társadalom hatékony védelme érdekében kizárólag a vádlott végleges elszeparálásával érhető el a büntetés célja. A vádlott többszörös visszaesői minőségén túl is büntetett előéletű, a társadalmi együttélés szabályait semmibe vevő, konok bűnelkövető, aki ismételten kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik