Belföld

Újabb részletek derültek ki a futónőt ért támadásról

Ahogy kedden megírtuk, megtámadták és szexre kényszerítették az ultramaraton bajnok futónőt, Makai Viktóriát. A kétgyermekes  édesanya a saját közösségi oldalán számolt be a történtekről, mint írta,

Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert.

Makai Viktória szerdán azt mondta, már hazafelé tartott vasárnap a budapesti X. kerületben található Jászberényi út mellett vasárnap este, amikor egy férfi a földre teperte. Ököllel ütötte az arcát, majd meg akarta erőszakolni.

A futónő ezek után a Blikknek mutatta meg a helyet, ahol a támadás történt, mint mondta, félelmetes volt újra a helyszínen lenni, azt hitte, nehezebben belátható útszakaszon történt, és a távolságokat is másképp érzékelte.

Makai Viktória nemcsak a helyszínt, de gyermekeit is szerda délután látta először az eset után, akik csak annyit tudtak, hogy édesanyjuk kórházban van, mert megverték.

A futó elmondása szerint támadója a környékükön dolgozik, fél éve szinte naponta találkoztak.

Mosolyogva integetett, én meg még meg is böktem a gyerekeim olykor, hogy köszönjenek szépen neki. Most meg azt kell elmagyaráznom, hogy miért kék-zöld, néhol véraláfutásos és persze, óriási az arcom

– mondta.

A rendőrség a bejelentés után másfél órán belül elfogta a támadót, akit előállítottak, ellene szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottat szerdán letartóztatták.

Kiemelt kép: Facebook/Makai Viktória

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik