Belföld

Letartóztatták az ultramaraton-bajnok Makai Viktóriával erőszakoskodó férfit

Letartóztatták azt a férfit, aki vasárnap este Budapesten, a Jászberényi úton meg akarta erőszakolni ultramaraton-bajnok futónőnket, Makai Viktóriát. Ahogy arról korábban beszámoltunk a kétgyermekes anyuka saját maga számolt be a közösségi oldalán a vele történt borzalmakról. Azt írta, hogy az esti futóedzése közben, nem messze a saját otthonától valaki meg akarta erőszakolni.

Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert. Jelenleg kórházban vagyok, a körülményekhez képest jól. Az arcom elég halloween-kompatibilis, a szemem körüli hematómán ma látok ki először. Köszönöm a férjemnek, hogy elindult elém, Istennek, hogy megmutatta, merre menjen, hogy odaért egy erőszakos közösülés előtt, és megmentette az életemet

– írta a sportolónő.

Makai Viktória később a Borsnak azt mondta, hogy már hazafelé tartott amikor egy férfi a földre teperte. Elmondta, egy kivilágított helyen futott, melynek egyik oldalán autóút, másik oldalán pedig lakott terület található. A 38 éves futónő azért áll ki nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet a veszélyre.

Mint mondta, egyszer csak azt hallotta, hogy valaki fut mögötte, és mikor hátranézett, látta, hogy körülbelül száz méterre jön mögötte egy férfi. Ekkor kicsit gyorsabban kezdett el futni, de néhány pillanat elteltével már nagyon közel volt hozzá az illető.

Amikor úgy döntött, félreáll, és elengedi a gyanús férfit, az illető azzal a lendülettel lerántotta a földre. Makai Viktória ösztönösen ordítani kezdett, próbált segítséget kérni, de nem hallotta senki. A férfi ekkor kezdte el ököllel ütni az arcát, majd úgy leszorította, hogy nem kapott levegőt. Mikor megkérdezte, mit akar tőle, a férfi csak annyit mondott:

szexet akarok, úgyhogy kussolj és ne nézz rám!
A támadó ezután lökdösni kezdte, majd a hajánál fogva a közeli erdős rész felé rángatta a futónőt. Ekkor éppen arra járt egy autó, a vezető azonban nem állt meg. A futónő elmondta, szexuális erőszak csak azért nem következett be, mert a támadónak nem volt „optimális erekciója”. Azonban voltak egyéb szexuális kényszerítő eszközei, ezzel tudta húzni az időt a futónő, míg abban bízott, valaki a segítségére siet.

Makai Viktória férje is éppen futni volt egy barátjával egy másik útvonalon, majd amikor végzett, felesége után ment. Férje szedte le a támadót róla, aki ezek után elmenekült. Ezek után mentőt hívtak, a futónőt jelenleg is kórházban ápolják. Mint mondta, a szeme megsérült, de a körülményekhez képest jól van

A rendőrség másfél órán belül elfogta az erőszakoskodó férfit. Villámgyorsan előállították és azonnal megtörtént a gyanúsítotti kihallgatása is. Szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás ellene. A gyanúsítottat a nyomozóhatóság őrizetbe vette és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Felvételünkön az látható, amint épp a vele szembeni kényszerintézkedésről döntő tárgyalásra viszik. Az ügyben eljáró nyomozási bíró a legszigorúbb kényszerintézkedésről határozott, és elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik