Belföld

Előre szólt a biztonsági őrnek, hogy nincs pénze és lopni fog

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség lopás miatt nyújtott be vádiratot egy  férfival szemben,  aki  egy tatabányai áruházban úgy követett el lopást, hogy előtte a biztonsági őrrel közölte, hogy mindenképpen pénzre van szüksége, ezért ne figyelje őt.

Az elkövető szeptember 21-én délután ittasan érkezett az áruházba. Ott a biztonsági őrrel közölte, hogy mindenképpen pénzre van szüksége, ezért  megkérte hogy ne figyelje őt. A biztonsági őr felhívta a férfi figyelmét arra, hogy a megfigyelést nemcsak ő, hanem a munkatársai is végzik. Ez azonban a férfit nem tántorította el.

A férfi egy 27 ezer forint értékű mobiltelefont leemelt a polcról, majd egy próbafülkében az öngyújtója lángja segítségével kiszedte a dobozából. A férfi a telefont a ruházata alá rejtette, az üres dobozt pedig visszavitte a műszaki osztályra. A vádlott ezt követően az önkiszolgáló kasszákhoz ment, de csak az élelmiszert fizette ki.

A férfit az áruházból való távozása előtt a biztonsági őr megállította, és rendőri intézkedésre került sor. Az ügyészség börtönbüntetést kért a büntetett előéletű férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik