Belföld

Afgán szexbűnöző – reagált a kormány

Bakondi György a kormány nevében felháborítónak nevezte az ügyet.

Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója az afgán menekült által elkövetett szexuális kényszerítést felháborítónak nevezte, a kormány nevében arra kérte a nyomozóhatóságokat,

vessenek be mindent az afgán férfi felkutatására.Minden nap bebizonyosodik, hogy a bevándorlás veszélyt jelent Európára és az európai emberek biztonságára – mondta Bakondi György, aki szerint ez az eset a több száz hasonló európai történés sorozatába illeszkedik.

Hozzátette, be kell látnunk, hogy a keresztény és a muszlim kultúra más-más módon viszonyul a nőkhöz, a nők tiszteletéhez. Az európai keresztény kultúra tiszteli, becsüli és védi a nőket, így mindent meg kell tenni, hogy mielőbb meglegyen a tettes.

Bakondi György szerint azokban az európai országokban, ahol magas a migránsok aránya, romlanak a biztonsági mutatók.

A magyar kormányra közben nagy politikai nyomás nehezedik, hogy a határ védelme helyett feleljen meg a “Soros-NGO-k” által európai fősodornak nevezett elvárásnak, engedje be a migránsokat, az elutasított menedékkérelmeket is vizsgálja felül – mondta.

Magyarország azonban nem változtat az álláspontján, ez a magyar embereknek a nemzeti konzultáción és a választáson kinyilvánított akarata, a magyar kormány ezt a politikát konzekvensen képviseli és folytatja – jelentette ki Bakondi György.

A rendőrség szerint a 18 éves afgán menekült, Sarhadi Bilal Ahmad vasárnap hajnali 3 órakor egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt, majd elmenekült. A férfit nagy erőkkel keresik, ellene esetleges külföldre szökése miatt európai elfogatóparancsot adtak ki.

Újabb szexuális bűnökkel gyanúsítják a körözött afgán férfit
A szexuális kényszerítés mellett kétrendbeli szeméremsértés miatt is keresik.

Kiemelt fotó: MTI / Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik